Podsticaj zapošljavanju mladih i pokretanju sopstvenog biznisa

U okviru projekta "Podsticanje zapošljavanja mladih" u Vranju je održan okrugli sto na temu "Lokalni dijalog o zapošljavanju mladih".

Dejan Tričković, predsednik Skupštine grada Vranja, izjavio je tom prrigodom da je Grad Vranje domaćin sastanka koji se bavi vrlo važnom temom vezanom za nova radna mesta za mlade ljude.

- Cilj nam je da danas kroz razgovor nađemo mogućnosti i načine da zajednički pomognemo zapošljavanje mladih - rekao je Tričković.

Danica Belić, projektna menadžerka istakla je da je cilj sastanka omogućavanje mladima da se bolje pozicioniraju na tržištu rada i uvećaju mogućnosti za zaposlenje.

- Ovaj projekat počeo je sredinom 2015. godine i trajaće do kraja 2019, a usmeren je na pomoć mladima da lakše nađu posao ili pokrenu sopstveni biznis.

Naša ciljna grupa su pre svega, mladi iz osetljivih grupa starosti od 15 do 35 godina.

U Vranju, naša pomoć je više okrenuta ka ženskoj populaciji.

Mi smo tehnička podrška, sprovodimo različite vrste obuke, treninge i subvencionisanje, ali samo kroz opremu - dodala je Belićeva.

Ovaj projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije i Nemačke organizacije Help – Hilfe zur Selbsthilfe.

Najnovije vesti