Pobednik Beogradskog maratona družio se sa decom u sklopu Dečje nedelje

Kristijan Stošić, jedan od najboljih pojedinaca u vranjskom sportu i pobednik Beogradskog maratona 2018, družio se u petak sa mališanima iz Vranja u sklopu Dečje nedelje.

Sportske aktivnosti pod nazivom "Deca i sport", sa učenicima nižih razreda osnovnih škola, organizovane su s ciljem da državni reprezentativac u dugoprugaškim disciplinama deci prenese znanje i vlastito iskustvo o atletici i važnosti svakodnevnog upražnjavanja fizičke aktivnosti.

- Na poziv Grada i gradskog većnika Nenada Đorđevića danas se družim sa vranjskim osnovcima.

Tu sam da im objasnim zašto je sport važan, kako se počinje, trenira, koji su osnovni koraci, koji je cilj trčanja i koliko je rada, truda i odricanja potrebno da bi se uspelo u sportu - rekao je Stošić.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević izrazio je žaljenje što zbog pandemije izazvane koronavirusom ove godine nije moguće omasoviti sportske aktivnosti dece.

- Zbog nesigurne epidemiološke situacije današnje aktivnosti sveli smo na minimum.

Sportskim aktivnostima u okviru "Dečje nedelje" promovišemo zdrave stilove života.

Verujem da je naš proslavljeni maratonac Kristijan Stošić uspeo da dočara deci koliko je truda i energije potrebno da bi se postigli zapaženi rezultati - rekao je Đorđević.

Program Dečje nedelje pripremljen je u saradnji sa beogradskim udruženjem "Dečje srce" čiji je projekat podržan od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Najnovije vesti