Pobede oba vranjska kluba u Drugoj ligi Istok za odbojkašice

Pobede u 14. kolu Druge lige Istok za odbojkašice, ostvarila su oba odbojkaška kluba iz Vranja, koji nastupaju u ovom rangu takmičenja.

Značajnu pobedu od 1:3 (po setovima 14:25, 18:25, 25:19 i 13:25) nad petoplasiranom Desetkom u Nišu ostvarile su odbojkašice vranjskog OK Panda i zadržale drugo mesto na tabeli, sa bodom prednosti isppred niškog Stampeda, a šest manje od Studenta, takođe niškog tima.

Bila je to peta pobeda pandica u drugom delu prvenstva, a jedanaesta od početka ovogodišnjeg šampionata.

Posle neočekivanog poraza lidera Studenta u Kuršumliji u ovom kolu, u upravi OK Panda podgrejane su nade da bi vranjski klub do kraja šampionata mogao da izbori plasman u Prvu ligu Srbije, drugi rang po kvalitetu u Srbiji, što neće biti nimalo lako zbog bodovnog zaostatka u odnosu na Nišlijke.

Međusobni derbi meč ova dva tima, koji se bore za prvo mesto, odigraće se u pretposlednjem 17. kolu u Vranju.

Do tog derbija pandice će najpre u 15. kolu dočekati Kuršumliju (koja je u ovom kolu kao domaćin sa 3:0 savladala lidera Studenta), a potom u 16. kolu gostovati Majdanpeku.

U ovom kolu i odbojkašice ŽOK Vranje ostvarile su pobedu protiv poslednjeplasiranog Majdanpeka od 3:1 (po setovima 25:20, 25:15, 22:25 i 25:20).

Žokice su sada osme na tabeli sa osam bodova, a iza njih su Leskovac 98 - 2 sa sedam i Majdanpek FBC sa 3 boda.

U narednom kolu Vranjanke će gostovati šestoplasiranoj Slogi 2016 u Batočini.

Najnovije vesti