Počinju 38. Borini pozorišni dani

Premijerom predstave "Božji ljudi", koja je na programu u nedelju 21. oktobra u 20 sati, u sali Doma Vojske u Vranju, počeće zvaničan program 38. Borinih pozorišnih dana.

Pre toga, od 18 časova, u Galeriji Narodnog muzeja, biće otvorena izložba "Vlastimir Đuza Stojiljković" (1929 - 2015)", autorke Biljane Ostojić, postavka Muzeja pozorišne umetnosti Srbije.

Ovogodišnji Borini pozorišni dani održavaju se pod sloganom „Pozorištem do Pozorišta“ i trajaće do 26. oktobra.

Osim domaće predstave na otvaranju festivala, na programu su još i komad "I svaki put kao da je prvi", u režiji Jovane Tomić, Kruševačkog pozorišta i Art teme iz Beograda (ponedeljak 22. oktobar), a potom predstava "Severoistok", u režiji Jane Maričić, Bitef teatra i Beoarta iz Beograda (utorak 23. oktobar).

Potom je na programu predstava "Maslačak i retard", u režiji Mirjane Karanović, Puls teatra iz Lazarevca (sreda 24. oktobar), pa "Banović Strahinja", u režiji Nebojše Bradića, Narodnog pozorišta u Prištini i Šabačkog pozorišta (četvrtak 25. oktobar).

Poslednjeg dana festivala biće odigrana predstava "Kako održavati fikus", u režiji mladog vranjskog reditelja Juga Đorđevića, Narodnog pozorišta u Užicu (petak 26. oktobar).

Sve predstave počeće u 20 časova i biće odigrane u sali Doma Vojske u Vranju.

Pojedinačne karte za predstave prodavaće se po ceni od 500 dinara, a komplet ulaznica (za 6 predstava) košta 2.000 dinara.

Od požara u julu 2012. godine vranjsko Pozorište Bora Stanković nema sopstvenu zgradu i festivali se održavaju u Domu Vojske u Vranju.

Prema najavama iz vrha lokalne samouprave ovo bi trebalo da budu poslednji "Borini pozorišni dani" van matične zgrade, jer se završetak njene obnove i rekonstrukcije očekuje pre narednog festivala u oktobru 2019.

PRATEĆI PROGRAM

Nedelja, 21. oktobar u 18 časova - Galerija Narodnog muzeja

Izložba Muzeja pozorišne umetnosti Srbije - "Vlastimir Đuza Stojiljković" (1929 - 2015), autorke Biljane Ostojić.

Ponedeljak, 22. 10. u 18 časova - Dom vojske

Promocija knjige “Pozorišni Direr”, autora Saše Milosavljevića.

Sreda, 24. oktobar u 12 i 13 časova - Dom vojske

Pozorišna predstava za decu "Snežana u zemlji patuljaka", "Pan teatra" iz Beograda (ulaz slobodan)

Četvrtak, 25. oktobar u 18 časova - Dom vojske

Razgovor sa Nebojšom Bradićem

Najnovije vesti