Počinje Vranjska trkačka liga u petak na Gradskom stadionu

Trka u dužini od pet kilometara biće održana u petak 28. avgusta na Gradskom stadionu u Vranju, u okviru Prvog kola vranjske trkačke lige, a u organizaciji Atletskog kluba Vranjski maratonci.

Trka je kružnog karaktera tako da će se svima onima koji ne mogu da pretrče predviđenu kilometražu računati svaki pretrčani kilometar.

- Svi oni koji žele da učestvuju u ovoj trci, koja će biti besplatna za sve učesnike, treba da dođu na Gradski stadion, do 18.45, kako bi trka počela tačno u 19 časova - navodi se u pozivu.

Vranjska trkačka liga je, kako ističu „Vranjski maratonci“ namenjena svima koji žele da trče i ima za cilj da promoviše trčanje kao važan segment zdravog života.

Otuda iz ovog atletskog kluba pozivaju sve ljubitelje trčanja da "u što većem broju dođu na trku i postojeću zajednicu trkača koja postoji dugo godina u Vranju učine brojnijom i jačom".

Takmičari AK Vranjski maratonci su tokom postojanja ovog kluba učestovali na skoro svim trkama u Srbiji, ali i brojnim trkama u Makedoniji, Grčkoj, Bugarskoj, Crnoj Gori, BIH, Hrvatskoj, Rumuniji, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Italiji, Rusiji, Kipru, Malti, Kini i Libanu.

Zahvaljujući Kristijanu Stošiću, jednom od najuspešnijih maratonaca ovog kluba, u Vranje su stigle brojne nagrade osvojene na značajnim trkačkim borilištima.

Najnovije vesti