Počinje: Iz KMF Vranje pucaju na plej of u novoj futsal sezoni VIDEO

Kao i prošle sezone Klub malog fudbala (KMF) Vranje krenuće u bitku za bodove u Prvoj futsal ligi Srbije protiv najjačeg rivala, barem po imenu, kragujevačkog Ekonomca, višestrukog šampiona države i učesnika evropske Lige šampiona.

Pred početak sezone i prvo domaćinstvo u prostorijama Sport kafe-a u Sportskoj hali održana je konferencija za medije na kojoj je sportski direktor kluba Dejan Đorđević izrazio nadu da će klub napraviti pomak u novoj sezoni u odnosu na prethodnu i predstavio novog predsednika, dugogodišnjeg fudbalera i člana stručnog štaba Marjana Đorđevića.

Novi predsednik KMF Vranje izrazio je nadu da nova sezona "neće biti turbulentna kao prošla".

- Doveli smo pet pojačanja, nadamo se da će ova sezona biti uspešna za naš klub i da ćemo održati kontinuitet takmičenja u najvišem rangu i epitet jednog od najboljih sportskih kolektiva u gradu - rekao je Đorđević, izražavajući nadu da će novo prvenstvo za Vranjance, u subotu u utakmici protiv Kragujevčana, početi pobedom.

Sportski direktor Dejan Đorđević nagasio je da su ambicije kluba u novoj sezoni najpre obezbeđenje opstanka u ligi, a ako bude prilike i borba za plej of.

Liga je doživela transformaciju; broj klubova je sveden na deset.

Jedan će direktno ispasti u niži rang, dok će osmi i deveti igrati baraž sa najboljim ekipama Druge lige za opstanak u najelitnijem takmičenju.

- Donekle je blaži sistem u pogledu ekipa koje će se boriti za opstanak, jer prošle sezone je pet timova moglo da ispadne a sada tri, ali opet to ne treba da nas zavara jer je takmičenje mnogo kvalitetnije.

Većina klubova je veoma ozbiljna, svi imaju visoke ambicije, značajno su se pojačali, tako da moramo biti odgovorni, skoncentrisani i da pružamo na terenu sve od sebe da bismo postigli ciljeve u ovoj sezoni - kazao je pred novinarima sportski direktor kluba.

Pojačanje KMF Vranje iz češke Slavije, makedonski internacionalac Ivan Krsteski, naglasio je da je naišao na odličan prijem u ekipi.

- Idemo korak po korak; koliko vidim mišljenje je i moje, a i većine saigrača da ćemo u subotnju utakmicu sa Ekonomcem ući kao favoriti tako da očekujemo osvajanje bodova - kazao je Krsteski.

Njegov saigrač Stefan Dimčić ponikao je u KMF Vranje sa 16 godina, ali ga je put zbog studija odveo u Beograd.

Sada se vratio u matični klub sa visokim ambicijama.

- Stvari se nisu mnogo promenile.

Baza tima, sastavljena od starih i iskusnih igrača je tu, mislim da sa nama mlađim igračima koji smo stigli kao pojačanja možemo da ostvarimo ambicije kluba u novoj sezoni.

Atmosfera u timu je izvanredna, među nama vlada neka pozitivna energija, odlično se slažemo i na treninzima i na utakmicama - rekao je Dimčić.

Nemanja Milosavljević vratio se u KMF Vranje iz Smedereva.

- Spremni smo za Ekonomac i napašćemo sva tri boda.

Atmosfera je super, sve novajlije prihvaćene su na pravi način - kazao je Milosavljević koji je takođe ponikao u KMF Vranje.

Vranjski klub jači je ove sezone i za Miloša Dimitrijevića, donedavno igrača bujanovačkog drugoligaša Zufa.

Iz KMF Vranje poručili su na kraju susreta sa novinarima da očekuju dolazak na premijeru Prve futsal lige velikog broja navijača, te da očekuju da im publika budu "vetar u leđa" u ostvarenju sportskih ambicija u sezoni 2019/2020.

Utakmica između KMF Vranje i Ekonomca odigraće se u subotu 14. septembra u Sportskoj hali u Vranju od 19 časova.

Najnovije vesti