Početak suđenja optuženoj za saobraćajku kod Hana u februaru

Suđenje optuženoj A.S. iz Predejana, koja se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, počeće 9. februara naredne godine, saopšteno je iz Višeg suda u Vranju, nakon održavanje pripremnog ročišta u ovom postupku (u ponedeljak, 12. decembra).

Reč je o događaju iz januara ove godine kada su dve mlade devojke izgubile život, kada je automobil kojim je upravljala A.S, a u kom su bile još tri njene drugarice iz Predejana, nedaleko od Vladičinog Hana sleteo u Južnu Moravu.

Na pripremnom ročištu, u prisustvu optužene, njenog branioca, zastupnika optužbe iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, te oštećenih i njihovh punomoćnika, stranke su se izjasnile o predmetu optužbe.

"Obrazloženi su predloženi dokazi, utvrđena činjenična i pravna pitanja koja će biti predmet rasprave, kao i pitanja koja su od značaja za održavanje glavnog pretresa", navode iz Višeg suda u Vranju.

Devetog februara u 10 časova, u okviru glavnog pretresa, počeće dokazni postupak iznošenjem odbrane optužene, ispitivanjem oštećenih, predloženih svedoka i veštaka, dodaje se u saopštenju vranjskog suda.

Podsećanja radi, beživotno telo A.M. pronađeno je u reci JUžna Morava 29. januara ove godine, ubrzo nakon sletanja automobila.

Ronioci MUP-a su za K.P. tragali nekoliko dana i njeno telo pronašli kasnije.

Devojke su se u 4 sata ujutro vraćale iz Vladičinog Hana u Predejane, kada je auto sleteo u reku.

A.S, koja je bila za volanom automobila, tada je samo lakše povređena.

Najnovije vesti