Počeo Zlatni puž, u Vranju stvara preko 40 mladih animatora

U Galeriji Narodnog muzeja u Vranju u četvrtak je zvanično otvoren Internacionalni festival animiranog filma Zlatni puž 2018, dvanaesti po redu.

Miroslav Đerić, direktor JU ŠAF, poželeo je doborodošlicu gostima i učesnicima festivala.

- Pred nama je pet dana druženja, kreativnosti, stvaranja, animiranja, snimanja.

Zajedno ćemo uraditi tri animirana filma u tri različite tehnike i jedan dokumentarni, koji će gledaocima dočarati atmosferu koja će ovde vladati tokom trajanja radionice.

Potrudićemo se da budemo dobri domaćini, da atmosfera bude prijatna, a druženje jedinstveno, zabavno, kreativno i inspirativno.

Upoznaćete naš grad, spomenike, kulturu, muziku, ali i nove drugare i mlade umetnike - rekao je Đerić.

Otvarajući smotru animacije, zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić rekao je da organizacijom ovakvog festivala "ŠAF na veoma lep način promoviše naš grad i državu".

- Radionica okupljanja veliki broj dece iz različitih zemalja, socijalnih i društvenih miljea i ima za cilj razmenu iskustava i podsticaj kreativnosti i stvaralaštva.

Želim vam da se narednih pet dana lepo družite, uživate i stvarate, a lokalna samouprava će uvek podržati ovakve projekate - istakao je Antić koji je otvaranju prisustvovao u društvu gradske većnice za kulturu Zorice Jović.

Na svečanosti su prikazani filmovi sa prethodnih radionica, kao i dva najuspešnija filma iz prošlogodišnje produkcije ŠAF-a.

Ove godine radionica okuplja četrdesetak mladih animatora iz Srbije i instranstva.

Ovu radionicu organizuje JU ŠAF, uz podršku lokalne samouprave Grada Vranja i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Najnovije vesti