Počeo Letnji salon knjiga: Prvi kulturni događaj od početka pandemije FOTO

U okviru svečanosti povodom Gradske slave, Duhovskog ponedeljka, u organizaciji Narodnog univerziteta Vranje, na šetalištu u centru grada, u petak je otvoren Salon knjiga.

Direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević kazala je nakon otvaranja za Vranje News da je reč o drugom ovogodišnjem salonu knjiga u organizaciji te ustanove.

- Zbog epidemiološke situacije i postupanja po preporučenim merama ove godine imamo samo dva štanda, ali u se izlagači potrudili da na tim štandovima bude dovoljan broj zanimljivih i aktuelnih naslova svih značajanijih izdavačkih kuća iz Srbije.

Ovo je prvi kulturni događaj nakon proglašenja pandemije koronavirusa i očekujem da u narednom periodu krenemo i sa nekim drugim aktivnostima, pre svega u našem galerijskom prostoru, kao i sa sadržajima iz delokruga Likovne radionice koja za sada radi "onlajn".

Mogu ekskluzivno da najavim da će ona od 15. juna ponovo krenuti sa radom u nešto izmenjenom režimu, za one polaznike koji će se pripremati prijemne ispite - rekla je Dimitrijevićeva za Vranje News.

Gradska većnica za kulturu Zorica Jović podržala je svojim prisustvom prvi kultruni događaj u Vranju od ukidanja vanrednog stanja.

- Ovo je prateća aktivnost u obeležavanju gradske slave; polako se nakon stišavanja epidemije vraćamo i normalnom kulturnom životu.

Na štandovima ima sasvim dovoljno atraktivnih naslova da naši sugrađani pronađu ponešto za sebe, neke zanimljive knjige u kojima će moći da uživaju u narednom periodu - rekla je Jovićeva za Vranje News.

Ovaj salon će trajati do 15. juna.

Prisutni izdavači su Vulkan, Mali princ, Laguna, Leokomerc, Kreativni centar i drugi.

Obezbeđen je sajamski popust.

Najnovije vesti