Počelo asfaltiranje Radničke ulice prema motelu (VIDEO)

Na potezu od nadvožnjaka kod Motela Vranje do raskrsnice kod Alfa Plama u toku je asfaltiranje dela Radničke ulice u dužini od 1,4 kilometra.

- Vrednost investicije je 33 miliona dinara.

Zahvalni smo Ministarstvu građevinarstva i Putevima Srbije na pomoći u rekonstrukciji ovog dela Ulice Radničke.

Projekat je deo dogovora sa ministarkom Zoranom Mihajlović, koji osim revitalizacije ove trase podrazumeva i uređenje mosta na Korbevačkoj reci, koji je srušen u poplavama 2014. godine - rekao je u četvrtak prilikom obilaska radova gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je dodao da Grad ima i veoma dobru saradnju sa Koridorima Srbije, zahvaljujući kojoj su rešeni problemi meštana sela duž trase Koridora 10.

- Reč je o problemima po meštane nastalim usled izgradnje autoputa kod Neradovca i Pavlovca, gde su asfaltirane trase i rešen problem sa nadvožnjakom koji je pravio velike probleme lokalnom stanovništvu.

Deo dogovora sa Ministarstvom je i plan da se u Radničkoj ulici urede trotoari i ivičnjaci, kao i da se rekonstruiše trasa ulaska u Vranje od "Zlatokopačke petlje" - rekao je Milenković.

On je dodao da će "petlja" kod Motela Vranje, koja povezuje magistralu sa gradom, biti rekonstruisana naredne godine.

- Kada je reč o Komunalnom programu, završetkom Radničke i Ulice Hristijana Karpoša, u kojoj su radovi na kompletnoj rekonstrukciji u toku, završavamo plan za ovu godinu - rekao je Milenković.

Rekonstrukcija nekoliko dužih ulica, koja je bila planirana za 2018, realizovaće se u 2019, naveo je Milenković.

- To su ulice Narodnog heroja, Kneza Miloša i Filipa Filipovića, gde će se raditi kompletna rekonstrukcija, kao i revitalizacija najznačajnije saobraćajnice, Ulice Bore Stankovića, gde se početak radova očekuje na proleće - kazao je gradonačelnik.

On je dodao da će u sklopu Komunalnog programa za 2019. godinu lokalna samouprava nastaviti da rešava problem izgradnje saobraćajnica i u seoskim sredinama, čak i na onim mestima, kako je kazao, "gde asfalta nikada nije bilo".

Trasa u Ulici Radničkoj, koju je u četvrtak obišao gradonačelnik Vranja, investicija je Ministarstva građevinarstva preko JP Puteva Srbije u vrednosti od 33 miliona dinara, sa PDV-om.

Izvođač radova je "PZP Trejs".

U Ulici Radničkoj u Vranju, lokalna samouprava je vlastitim sredstvima realizovala rekonstrukciju saobraćajnih ostrva, uz kompletnu zamenu ivičnjaka.

Izvođač je bio "IG-sistem" iz Vranja, a vrednost radova oko 6,5 miliona dinara

Najnovije vesti