Počeli radovi na asfaltiranju Kosovske ulice

U petak je počelo asfaltiranje dela Kosovske ulice, na potezu od raskrsnice sa Ulicom Blaže Jovanovića ka Bunuševačkom groblju.

Po rečima pomoćnika gradonačelnika Marjana Stankovića na ovaj način ulazi se u završnicu rekonstrukcije Kosovske ulice, koja predstavlja žilu kucavicu u saobraćaju ne samo za grad, već i za okolna sela.

"Prošle godine počeli smo sa realizacijom projekta Čista Srbija, koji je priveden kraju avgusta, nakon čega smo ušli u partnerstvo sa Ministarstvom privrede kako bi smo kompletno rekonstruisali ovu ulicu.

Projektom je predviđeno da se uradi rekonstrukcija kompletne kolovozne trake, trotoara, zamena vodovodne instalacije, kao i atmosferske kanalizacije u delu ulice.

Podzemni radovi su završeni pre mesec i po dana, nakon čega smo radili na pripremama za asfaltiranje.

Istovremeno se obavljaju radovi i na više deonica Kosovske ulice, u smislu postavljanja ivičnjaka i uređenja trotoara postavljanjem behaton ploča.

Danas krećemo sa završnim radovima, odnosno asfaltiranjem saobraćajnice, postavljanjem nosećeg sloja u dužini od 300 metara.

Osim Kosovske ovom prilikom biće uređen i deo ulice Blaže Jovanovića koja je godinama bila u jako lošem stanju i za čije uređenje je sredstva izdvojio grad", rekao je Stanković.

Podsećanja radi, rekonstrukcija Kosovske ulice obuhvatala je dve faze na dužini saobraćajnice od blizu 1300 metara.

Projekat rekonstrukcije Kosovske ulice koji Grad realizuje sa Ministarstvom privrede vredan je 52 miliona dinara sa PDV – om, dok dodatne radove na kompletiranju rekonstrukcije saobraćajnice grad finansira sa još oko 6 miliona.

Rok za završetak radova je kraj novembra.

Najnovije vesti