Počele Sportske igre: Zdrav duh i nova prijateljstva

Paljenjem baklje prijateljstva ispred Sportske hale, danas su svečano otvorene četvrte „Sportske igre mladih“ u Vranju, koje se u Srbiji obeležavaju od 2014. godine.

Kao jedan od 20 gradova domaćina Karavana radosti i prijateljstva, u Vranju su na najvećoj manifestaciji amaterskog sporta, organizovani finalni mečevi u osam disciplina.

Nadmetanje u malom fudbalu, rukometu, odbojci, šahu, stonom tenisu, basketu 3 na 3, tenisu i igri ,,između dve vatre", organizovano je terenima Sportske hale, Medicinske i Ekonomske škole, Domu učenika kao i na teniskim terenima u Sportskom centru.

Pozdravljajući decu učesnike iz Pčinjskog upravnog okruga, kao i goste iz okruženja, gradski većnik za sport Nenad Đorđević poručio je "da pored zdravih stilova života, ove igre donose nova prijateljstva".

- Bogati ste onoliko koliko imate pravih prijatelja u životu.

Ako pri tom kao u sportu budete uporni, istrajni i izdržljivi, onda postajete bogati pojedinci društa, a svi mi bogatiji zajedno sa vama - rekao je Đorđević.

Predsednik Saveza za školski sport Vranja, Miroslav Spasić podsetio je tom prilikom da je Vranje najuspešniji predstavnik Sportskih igara mladih Srbije na Velikom međunarodnom finalu u Splitu.

- Pobednici današnjeg takmičenja odlaze na Državno prvenstvo u Beogradu koje će se održati od 23. do 29. jula na Adi Ciganliji, a odatle najbolji odlaze na Međudržavno prvenstvo u Splitu, gde su naši takmičari prethodne godine bili pobednici - rekao je Spasić.

Zorica Mijatović, sportska direktorka igara mladih Srbije naglasila je da su u današnjim igrama svi pobednici i poželela pobedu onima timovima koji su za nijansu bolji.

Na ceremoniji otvaranja položena je i zakletva prijateljstva takmičara i sudija.

Ove godine "Sportske igre mladih" u Srbiji slave peti rođendan, u Hrvatskoj dvadeset drugi, a u Bosni i Hercegovini osmi.

Najnovije vesti