Počela završna faza izgradnje obilaznice u Industrijskoj zoni (FOTO, VIDEO)

Na potezu Industrijske zone Bunuševac prema selima Stropsko i Dubnica počeli su završni radovi na izgradnji saobraćajnice koji čine lokalni put i dva kružna toka, izjavio je Saša Pešić, pomoćnik gradonačelnika Vranja za ruralni razvoj i seoske mesne zajednice.

On je prilikom obilaska ove deonice naglasio da je reč o putu dužine 700 metara i širine 9 metara.

Dva kružna toka, čija je završna faza izgradnje započeta, nalaze se između pogona fabrika Ditre Italia i Geox, a pristupna saobraćajnica povezivaće dve fabrike sa lokalnim putem.

Privredno društvo Slobodna zona Vranje, koje se nalazi na periferiji grada kod Bunuševca, na potezu gde je nekada bio vojni poligon, proradiće u punom kapacitetu tek kada bude završena obilaznica.

Ona će stranim investitorima omogućiti direktnu povezanost sa Koridorom 10 i samim tim vezu sa Skopljem i Solunom na jugu, ali i Sofijom i Beogradom ka istoku i severu.

Realizacija ovog strateškog projekta počela je 2012. godine, kada je gradska uprava otkupila površinu od više desetina hektara od Vojske Srbije, nakon čega su usledili radovi na infrastrukturnom uređenju prostora.

Vrednost ove investicije je 500.000 evra.

Iz donacije Evropskog Progresa odvojeno je 300.000, dok lokalna samouprava investira 200.000 evra.

Izgradnja saobraćajnica i kružnih tokova u Industrijskoj zoni Bunušđevac počela je u maju 2018. godine u okviru infrastrukturnog uređenja Slobodne zone.

Najnovije vesti