Počela obuka za članove Gradskog štaba za vanredne situacije

U Vranju se u utorak održava obuka za članove Gradskog štaba za vanredne situacije, koju je organizovao Nacionalni trening centar Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Zamenik gradonačelnika Vranja, Nenad Antić rekao je "da pravovremeni značaj reagovanja u vanrednim situacijama, kao i stepen obučenosti članova Štabova, mora biti na visokom nivou".

Prisutnima se obratio i Aleksandar Tomić, pomoćnik gradonačelnika, rekavši da "lokalna samouprava pridaje veliki značaj sistemu zaštite i spasavanja, a da je civilna zaštita njen stub".

- Sistem zaštite i spasavanja se stalno mora unapređivati, i predavanjima o zakonskoj regulativi, proceni rizika i drugim bitnim elementima, članovi Štabova za vanredne stiču neophodno znanje.

Pravovremeno reagovanje je veoma bitno jer na taj način smanjujemo posledice, što je i naš primarni zadatak", izjavio je Ivan Radivojević, iz Nacionalnog trening centra Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

On je dodao da je pre tri godine bila organozovana obuka u Vranju.

Obuka za poverenike i zamenike poverenika civilne zaštite biće održana sutra.

Obuci prisustvuju i članovi Štabova iz svih opština Pčinjskog upravnog okruga.

Najnovije vesti

Foto V.N. Na prodaju opel astra FOTO »

Prodajem automobil "opel astra".Godište 2003, 1.600 kubika, 74 kW, benzinac.Maksimalno očuvana, utegnuta, registrovana d...