Počela škola za fudbalske sudije u Vranju

U Vranju je u utorak 1. februara počela sa radom Škola suđenja za fudbalske sudije.

Škola se tradicionalno održava dva puta godišnje poslednjuh sedam godina, uz podršku Fudbalskog saveza Srbije (FSS), a u organizaciji FS Pčinjskog okruga i Strukovne organizacije fudbalskih sudija.

Odziv je dobar, zahvaljujući podršci sredstava javnog informisanja, poručuju organizatori.

"Veliku zahvalnost dugujemo sponzoru, Hotel Rojal Putnik u kome je i otvoren rad škole.

Novim prolaznicima su se obratili predstavnici sudijske organizacije poželvši im srećan početak.

Starije kolege sudije iznele su tokom predavanja svoja iskustva i prednosti koje ovaj poziv nosi", navode iz Strukovne organizacije fudbalskih sudija.

Mladi Vranjanci koji bi se da okušaju kao fudbalske sudije i jednog dana postanu poznati poput, recimo, Miodraga Mažića i Srđana Jovanovića ili nekada čuvenog Zorana Petrovića, od utorka imaju priliku da i u Vranju pohađaju besplatnu Školu suđenja.

Data je mogućnost svima, između 16 i 20 godina, devojčicama i dečacima tog uzrasta, da se prijave i pohađaju školu po čijem će okončanju dobiti diplome i sudijske trenerke.

Fudbalski savez Srbije i područni savez pozvali su prethodno kandidate da "postanu fudbalske sudije i ostvare svoje snove".

Za najbolje polaznike koji će proći višenedeljnu teoretsku i praktičnu nastavu obezbeđene su diplome i sudijska oprema.

Iz Vranja i Surdulice, najpoznatiji delioci pravde na fudbalskim terenima Srbije, ali i na međunarodnoj sceni, bili su Jasmina Zafirović, koja nosi oznaku UEFA i sudila je više utakmica ženskih reprezentacija u Evropi (sada sudi utakmice treće lige Srbije), kao i Ninoslav Spasić, koji je takođe bio internacionalac, a sada je kontrolor suđenja na terenima druge i treće fudbalske lige Srbije.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...