Plaketa za Vulina od Četvrte brigade kopnene vojske FOTO/VIDEO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin u četvrtak je posetio pripadnike Četvrte brigade kopnene vojske u vranjskoj kasarni „1300 kaplara“, gde mu je u znak zahvalnosti za podršku i uspešnu saradnju, koja je rezultirala opremanjem i podizanjem operativnih sposobnosti, komandant jedinice pukovnik Novica Petrović uručio plaketu Četvrte brigade, saopšteno je iz ministarstva odbrane.

Nakon obilaska taktičko-tehničkog zbora, tokom koga su mu pripadnici jedinice preneli iskustva stečena tokom upotrebe "Lazara 3", terenskih vozila i nove opreme za osmatranje i izviđanje, ministar je podsetio da Četvrta brigada u svojoj zoni odgovornosti ima Kopnenu zonu bezbednosti, i da je doprinos njenih ljudi na očuvanju našeg svakodnevnog načina života i mira ogroman, a često nije dovoljno zapažen.

- Kada se nešto desi, pitamo se ko je nešto uradio ili nije, a kada je sve mirno onda to podrazumevamo.

A to što je sve mirno zasluga je upravo momaka i devojaka iz Četvrte brigade kopnene vojske, koji 24 časa dnevno, 365 dana u godini, dežuraju u Kopnenoj zoni bezbednosti, i vode računa da se naš svakodnevni život i mir nikad, i ni na koji način ne naruše - istakao je Vulin i dodao da se, upravo zato, sva ulaganja u ljude, njihovu opremu i životni standard uvek isplate.

On je rekao "da pripadnicima te jedinice dugujemo veliku zahvalnost jer su se tokom pandemije Kovida-19 pokazali kao izuzetno organizovani i posvećeni".

- Šta god nas bude čekalo u narednim danima, oni će biti tu, i jug Srbije može da bude miran, siguran i spokojan, jer tu je njena Četvrta brigada - zaključio je ministar.

Potpukovnik Bojan Stojanović, komandant 40. komandnog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske, kazao je da je ta jedinica u poslednjih nekoliko godina opremljena savremenim sredstvima za osmatranje i izviđanje u dnevnim i noćnim uslovima, savremenim terenskim motornim vozilima i oklopnim borbenim vozilima "Lazar 3" .

- Sva sredstva koja smo primili odlično su se pokazala prilikom izvršavanja zadataka, a posebno u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Sve mogućnosti vozila i sredstava za osmatranje i snimanje, građani su imali prilike da vide na poslednjoj vežbi "Sadejstvo 2020", nedavno održanoj na privremenom poligonu Pešter - rekao je potpukovnik Stojanović.

Obilazak možete pogledati u nastavku.

Najnovije vesti