Plafon za finansiranje Dinama je 20 odsto budžeta za sport VIDEO

Fudbalski klub Dinamo Vranje dobijaće uvek iz budžeta grada Vranja maksimalan iznos, a to je 20 odsto lokalnog budžeta za sport, izjavio je u četvrtak gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

- Interes je da se fudbal razvija i napreduje, zna se da je to "najvažnija sporedna stvar na svetu".

Grad Vranje razume da je ulaganje u fudbalski klub u javnom interesu - dodao je Đorđević na konferenciji za novinare u sedištu GrO SNS, rekapitulišući rad u resoru sporta u protekle tri i po godine.

On je potencirao da sport, a pogotovo fudbal "mnogo košta".

- Ali, Dinamo može da od grada računa na maksimalan novčani iznos koji dopušta zakon i drugi akti.

Ostatak koji mu je potreban za funkcionisanje kluba može da se nadomesti uz pomoć države, a država ozbiljno ulaže u sport.

Takođe, tu su i sponzori – rekao je Đorđević.

Govoreći i projektnom finansiranju i sufinansiranju klubova Đorđević je ukazao da se grad Vranje "ponaša u skladu sa preuzetim obavezama" i prema klubovima izmiruje sve do poslednje stavke, u skladu sa potpisanim ugovorima.

- Jedina obaveza klubova je da se pridržavaju programa za koje smo ugovore potpisali i da sredstva troše namenski - kazao je Đorđević.

On se novinarima požalio da pojedinci u lokalnom sportu nikako "ne mogu da se oslobode nekih starih navika".

- Želi se da se putem veza i protekcije, a mimo propisa i važećih akata ostvari nešto više.

Mi kao lokalna vlast takvu praksu želimo da menjamo, jer za nas je ono što piše u zakonima i propisima "sveto pismo" - rekao je Đorđević.

On je podsetio da je nedavno raspisan konkurs za sufinansiranje projekata sportskih klubova.

- Za nezadovoljne će biti sasvim dovoljno vremena za primedbe i žalbe na dodeljena sredstva, jer se ugovori potpisuju do kraja januara 2020.

Ali, primedbe se moraju stavljati pre, a ne nakon što se potpišu ugovori - zaključio je Đorđević.

Komentari

Ti ne dajes Dinamu 20%,vec dajes fudbalu tu sumu tj.fudbalskim klubovima na teritoriji grada Vranja,toliko o pomenutoj cifri.

Plafon nije plafon,Dinamo i svi klubovi u fudbalu u opstini Vranje dobijaju 20% a onda od tog kolaca Dinamo dobija svoj plafon.

Najnovije vesti