Petrušević: Lidija Tasić napustila SPS i prešla u Novu Srbiju

Lidija Tasić, do pre neki dan članica Gradske organizacije SPS Vranje, prešla je u redove Nove Srbije, potvrdio je u izjavi za Vranje News predsednik Okružnog odbora novosrbijanaca Ivica Petrušević.

Dokaz o tome, u vidu fotografije, dodaje Petrušević, stigao je sa zajedničke sednice Sektetarijata i IO Nove Srbije u Čačku, gde se na jednoj od fotografija vidi Tasićeva kako sedi u društvu predsednika vranjskih novosrbijanaca Miroslava Krstića, a na drugoj, ne baš upotrebljivog kvaliteta (zato je Vranje News i ne objavljuje) kako se fotografiše sa liderom Nove Srbije Velimirom Ilićem.

Povrh toga, Tasićeva nije postala samo običan član Nove Srbije u Vranju već je, kako se vidi po objavama na Fejsbuk stranici predsednik Okružnog odbora Petruševića ona odmah postavljena na funkciju potpredsednika gradskog odbora u Vranju.

- Da, tako je, Tasićeva je prešla kod nas, a u toku je i prelaz više desetina vranjskih socijalista - tvrdi Petrušević, doduše bez opipljivih dokaza.

Pre Nove Srbije Lidija Tasić bila je član DS-a (čak predsednica Foruma žena demokrata jedno vreme), pa naprednjakinja i socijalistkinja.

U PRIPREMI IZBORNA SKUPŠTINA

U ponedeljak je u Čačku održan zajednički sastanak Sekretarijata i Izvršnog odbora Nove Srbije. To je bio ujedno i Organizacioni odbor desete izborne skupštine stranke. Sastanku je prisustvovao predsednik stranke Velimir Ilić.
On je, pozdravljajući ovaj skup, pozvao sve prisutne da pozovu članove, simpatizere i prijatelje Nove Srbije da organizovano, iz svih opština i gradova Srbije, 5. oktobra, dođu u Čačak i učestvuju u radu Skupštine Nove Srbije.
Ilić je naglasio da je Nova Srbija dužna da od svoje Skupštine pa do redovnih izbora, ponudi Srbiji alternativu postojećoj vlasti. Očekuje se da Skupštini Nove Srbije prisustvuje između 800 i 1.000 delegata i gostiju iz Srbije i inostranstva.

Najnovije vesti