Petoj školi UV indikator na nagradnom konkursu

Stručni žiri konkursa "Zaštita za sve" nagradio je OŠ Svetozar Marković u Vranju UV indikatorom za uspeh koji je na pomenutom konkursu ostvarilo odeljenje IV/2 sa učiteljiom Ivanom Stefanović na ovom konkursu.

- Zahvaljujući trudu i kretivnosti tog odeljenja i učiteljice dobili smo UV indikator, a kreativan rad učenika ove škole rađen je na temu odgovornog ponašanja na suncu i zaštite od sunca - saopšteno je iz škole.

- Nakon mesec i po dana marljivog angažovanja nižih razreda osnovnih škola širom Srbije i veoma mnogo nadahnutih ideja i kreativnih radova na temu odgovornog ponašanja na suncu i zaštite od sunca, nagradni konkurs u okviru kampanje „Zaštita za sve” je završen.

Mnoštvo škola iz svih delova naše zemlje učestvovalo je na konkursu omogućavajući na taj način svojim đacima da još bolje nauče kako da se odgovorno ponašaju na suncu i od njegovog štetnog zračenja zaštite - naveli su organizatori konkurs.

Stručni žiri, sastavljen od predstavnika kompanije Beiersdorf i brenda Eucerin, Fonda B92 i marketinške agencije FCB Afirma, odlučio je da UV indikatorima nagradi ukupno dvadeset škola u Srbiji.

KAKO RADI UV INDIKATOR

UV indikator funkcioniše po ugledu na semafor. Nivo UV zračenja na UV indikatoru grafički je prikazan i klasifikovan u tri kategorije: Bezbedno je, Zaštiti se i Skloni se. U zavisnosti od inteziteta UV zračenja jedna od ovih pozicija reaguje, to jest svetli. Mere zaštite koje je u tom periodu potrebno preduzeti jednostavno i kratko su objašnjene u pratećem tekstu legende, koja sadrži iste grafičke, bojom naglašene i time lako prepoznatljive, simbole.

"Zaštita za sve" je program edukacije o odgovornom ponašanju na suncu.

Namenjen je deci predškolskog i ranog školskog uzrasta, roditeljima, vaspitačima, učiteljima i sportskim trenerima, kao i pedijatrima i lekarima opšte prakse.

Ovaj program pokriva vaspitno-obrazovne ustanove i domove zdravlja na teritoriji Republike Srbije.

Najnovije vesti