Petlići Dinama na turniru u Augsburgu, roditelji i trener pokrili sve troškove

Uprkos velikim finansijskim problemima, petlići vranjskog FK Dinamo otputovali su na turnir u mini fudbalu koji će se narednih dana održati u nemačkom gradu Augsburgu.

Jedan od roditelja mladih fudbalera, koji su se udružili i najpre obezbedili novac za smeštaj, a potom, pošto nije bilo sponzora, i za put do Nemačke, kaže da petlići Dinama "zaslužuju pažnju, jer ne odustaju od fudbala i treninga uprkos vrlo teškim uslovima u kojima klub egzistira".

- Velike zasluge idu Draganu Antanasijeviću, njihovom treneru, koji ulaže mnogo napora u podučavanju mladih fudbalera, a sada i oko ovog odlaska u Nemačku, koji je važan za njihovo napredovanje i suočavanje sa vršnjacima iz drugih zemalja - rekao je za Vranje News jedan od roditelja dečaka.

Više informacija o ovom turniru i rezultatima petlića Dinama u Nemačkoj, Vranje News će objaviti narednih dana.

FK Augsburg je veći deo svog postojanja proveo u drugoj ligi Nemačke, međutim, klub je u bogatoj istoriji bio osvajač Kupa Bavarske, učesnik Lige Evrope u sezoni 2015/2016 i u nekoliko sezona stabilan bundesligaš.

FK Dinamo Vranje ima velike finansijske poteškoće, zbog kojih je pod znakom pitanja nastup u Super ligi, najelitnijem takmičenju u koje se vranjski klub plasirao ove godine, napravivši istorijski uspeh za sport u Vranju.

Najnovije vesti