Peti prvenstveni poraz srpskoligaša iz Trgovišta: Pčinja - Jagodina 0:3

Fudbaleri Pčinje doživeli su drugi poraz na domaćem terenu u Trgovištu u jesenjem delu Srpske lige Istok od drugoplasirane Jagodine sa 0:3 (0:2), u utakmici 8. prvenstvenog kola.

Gosti su bili efikasniji, Pčinja znatno oslabljena, pa su možda Jagodinci i pomalo nezasluženo odneli bodove kući, gledajući propuštene prilike.

U vođstvo ih je u 34. minutu doveo Mihajlo Čupić, da bi do kraja poluvremena prednost Jagodinaca udvostručio Danijel Ranđelov u 43. minutu, što je bio rezultat s kojim se otišlo na predah između dva poluvremena.

Pčinja je pokušavala da postigne makar počasni gol, ali njeni igrači to nikako nisu uspevali.

Što nije pošlo za nogom domaćinu, ostvarili su gosti iz Jagodine i u 87. minutu, preko rezerviste Dragana Ignića, stigli do konačnih 0:3.

Za Jagodinu stručnjaci kažu da je možda i bolja ekipa od trenutnog lidera Trajala, koji na čelu tabele ima pet bodova prednosti u odnosu na Jagodince.

S tim se slaže i trener Pčinje Predrag Ristić, koji je za Vranje News nakon ove utakmice rekao da je njegov tim igrao bez nekoliko standardnih igrača.

"U 30. minutu nezgodan udarac je dobio i Hristić, koji je morao da napusti teren, i to je prelomilo utakmicu jer smo na klupi imali samo mlade igrače od kojih većina dosad nije ni igrala.

Takođe, do tridesetog minuta poništili su nam verovatno regularan gol i nije nam sviran penal.

Takođe, propustili smo tri zaista velike šanse.

U nastavku su momci dali sve od sebe, jurili rezultat, imali smo jednu šansu, par poluprilika, a na kraju utakmice iz kontre primili treći gol", kaže Ristić za naš portal.

Pčinja je posle ovog kola deseta na tabeli sa 9 osvojenih bodova.

Skor tima iz Trgovišta posle osam kola je tri pobede i pet poraza, bez ijedne nerešene utakmice.

Pčinja će u narednog vikenda gostovati poslednjeplasiranoj Žitorađi, koja ima samo 4 boda.

"Ako nam se iz povreda vrati par igrača, a trebalo bi za narednu utamiicu, imamo realne šanse da dobijemo u Žitorađi", kaže na kraju trener Pčinje Ristić.

Najnovije vesti