Pet albanskih partija na izborima za Nacionalni savet Albanaca

Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, čiji je lider predsednik Skupštine opštine Preševo Sami Salihu, saopštio je da će učestvovati na izborima za Nacionalni savet Albanaca i pozvao je svoje pristalice da glasaju 4. novembra.

U saopštenju dostavljenom lokalnim medijima, navodi se da je "Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca prepoznao značaj izbora za Nacionalni savet u trenutku kada se Albanci suočavaju sa ozbiljnim problemima u obrazovanju, informisanju, korišćenju maternjeg jezika, kulturi i nacionalnim simbolima".

Pokret za reforme Demokratske partije Albanaca, koji postoji od 2016. godine i koji je osnovala grupa bivših članova Demokratske partije Albanaca (DPA), peta je politička partija iz Preševa i Bujanovca koja se izjasnila da će učestvovati na izborima za Nacionalni savet Albanaca.

Da će učestvovati na izborima za Nacionalni savet do sada su potvrdile i Alternativa za promene (AP), čiji je lider predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi, Partija za demokratsko delovanje (PDD), čiji je lider Šaip Kamberi, Demokratska partija (DP), čiji je lider Nagip Arifi, i Demokratska partija Albanaca (DPA), čiji je lider Ragmi Mustafa.

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina su 4. novembra, a rok za podnošenje izbornih lista je 19. oktobar u ponoć.

Nacionalne savete direktno će birati 18 nacionalnih manjina u Srbiji: albanska, aškalijska, bošnjačka, bugarska, bunjevačka, vlaška, grčka, egipatska, mađarska, nemačka, poljska, romska, rumunska, rusinska, slovačka, slovenačka, ukrajinska i češka.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...