Hasani: PDD će učestvovati na izborima za Nacionalni savet

Partija za demokratsko delovanje (PDD), čiji je lider Riza Haljimi, donela je odluku da učestvuje u izborima za nacionalne savete, koji će u Srbiji biti održani 4. novembra.

Poslanik u Skupštini Srbije ove partije Fatmir Hasani rekao je za Betu da su takvu odluku doneli "jer su neke druge partije odlučile da učestvuju na tim izborima".

Hasani, koji je mišljenja da bi bilo bolje bojkotovati izbore za NSA, jedini je albanski parlamentarac u Skupštini Srbije.

On je rekao da je među najvažnijim razlozima za bojkot izbora to što se broj članova nacionalnog saveta, ali i budžet, određuju kao da u Srbiji živi samo 5.800 Albanaca, koliko ih je popisano na poslednjem popisu.

- U drugom mandatu Nacionalni savet Albanaca imaće 15 članova umesto 29, koliko ih je bilo nakon prvih izbora, a broj članova je smanjen zato što su Albanci bojkotovali popis 2011. godine.

Tada je u celoj Srbiji bilo popisano samo 5.800 Albanaca - kazao je Hasani.

Ipak PDD će učestvovati na izborima za NSA.

Do sada je odluku da učestvuju na izborima za Nacionalni savet Albanaca donela samo Alternativa za promene, čiji je lider Šćiprim Arifi (gradonačelnik Preševa), dok se za bojkot izbora za Nacionalni savet Albanaca do sada izjasnila Demokratska partija Albanaca (DPA), čiji je lider bivši predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa.

Najnovije vesti