Pesniče naroda mog: Vranjanci dominirali na okružnoj smotri recitatora

Jana Dimić, učenica četvrtog razreda Osnovne škole Vuk Karadžić u Vranju, posle opštinske bila je najbolja u kategoriji mlađeg uzrasta i na Okružnoj smotri recitatora "Pesniče naroda mog" i plasirala se na republičku smotru koja će biti održana krajem maja u Valjevu.

Na okružnoj smotri koja je održana u onlajn formatu, sa Surdulicom kao gradom domaćinom za Pčinjski okrug, iza Jane Dimić (pobedila sa pesmom "Radoznalo vrapče", Branislava Crnčevića) plasirala se Zonka Milovanović, učenica trećeg razreda OŠ Predrag Devedžić u Vranjskoj Banji, a treća je bila Sofija Arsić, učenica OŠ Radoje Domanović u Vranju.

Kod đaka tzv. srednjeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) pobedila je Jefimija Ilić (recitovala pesmu "Ja ništa od svega toga nemam", Branislava Petrovića), učenica 8. razreda OŠ Svetozar Marković u Vranju (inače druga sa opštinske smotre u Vranju), druga je bila Anja Đendić iz vranjske OŠ Radoje Domanović, a treći Lazar Đorđević Radić iz OŠ Branislav Nušić u Rataju.

Kod starijeg uzrasta (srednjoškolci) najbolja je bila Milica Tomić (druga sa opštinske smotre u Vranju), učenica 4. razreda vranjske Medicinske škole dr Izabel Emsli Haton (pesma "Plači voljena zemljo", Dobrice Erića), drugo mesto pripalo je Leonori Ristić, učenici prvog razreda iz vranjske Gimnazije Bora Stanković, a treće Anji Kafedžijskoj, učenici četvrtog razreda iste škole.

Stručni žiri radio je u sastavu: Ivana Krstić (diplomirani filolog za srpski jezik i književnost), Žetica Dejanović (diplomirana glumica iz Vranja) i Jelena Stojković Stojanov (profesorka srpskog jezika i književnosti iz Bosilegrada).

Žiri je najbolje u sve tri kategorije proglasio jednoglasno, saopšteno je iz Narodnog univerziteta u Vranju.

Za republičku smotru u Valjevu, koja će se održati 28. i 29. maja, kvalifikovali su se samo prvonagrađeni takmičari.

Najnovije vesti