Parafirano: Grad će zaposliti devet mladih lekara i jedanaest sestara

Zdravstveni centar Vranje zaposliće devet lekara i jedanaest medicinskih sestara, saopšteno je u petak na sastanku gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića i delegacije vranjskog zdravstva.

Ugovor vredan skoro 9 miliona dinara potpisali su Milenković i v.d. direktorka ZC Vranje Ljiljana Antić, a reč je o projektu pružanja primarne zdravstvene zaštite stanovništvu u ruralnim područjima i perifernim gradskim naseljima koji se finansira iz budžeta grada.

Milenković je rekao da će ugovori o angažovanju biti pojedinačno zaključeni između ZC Vranje i kandidata.

- Na ovaj način pomažemo pre svega sugrađane koji se nalaze u sistemu zdravstvene zaštite, unapređujemo kadrovsku politiku u zdravstvenoj ustanovi i istovremeno pružamo šansu mladim lekarima za sticanje iskustva i osamostaljenje u ovom humanom pozivu - rekao je gradonačelnik Vranja.

On je dodao da je namera gradskog rukovodstva da se ovaj projekat sprovodi u kontinuitetu, nezavisno od javnog konkursa za prijem lekara.

- Neto zarada za lekare biće oko 70.000 dinara, dok će medicinski radnici primati oko 40.000 dinara.

Pratićemo kretanje zarada na republičkom nivou i trudićemo se da one budu usaglašene sa primanjima - dodao je Milenković.

V.d. direktorka ZC Ljiljana Antić naglasila je zasluge i doprinos gradonačelnika i lokalne samouprave u sprovođenju ovog projekta.

Na identičan način, u toku prošle godine lokalna samouprava obezbedila je radni angažman za 17 mladih lekara.

Najnovije vesti