Panteri nastavljaju vranjsku košarkašku tradiciju FOTO/VIDEO

Košarka u Vranju je ipak preživela iako su prošle godine mnogi u to sumnjali, nakon što je ugašen Košarkaški klub Jugbasket, nastavljač tradicija kultnog vranjskog kluba KK Jug.

Poruka je koju ovih dana šalju iz uprave KK Panteri, trenutno jedine košarkaške porodice u Vranju, je da je ove godine, prvi put od osnivanja, klub formirao seniorsku selekciju u ušao u profesionalno takmičenje u sklopu Druge regionalne lige Istok (Grupa 1).

Do ove godine KK Panteri, koji nastavljaju vranjsku košarkašku tradiciju, odlikovali su se posvećenošću ka razvoju mladih košarkaških naraštaja, ali od ove sezone pojačali su rad u seniorskom pogonu i trenutno zauzimaju visoko drugo mesto u prvenstvu.

Član Upravnog odbora KK Panteri i direktor vranjske Elektrodistribucije Goran Nikolić nazvao je besmislenim glasine i priželjkivanja nekih ljudi da se košarka u Vranju ugasi.

- Kao što vidite po ovom našem treningu, košarka u Vranju i te kako živi i u KK Panterima se radi najozbiljnije u svim selekcijama, počev od najmlađih do seniora.

Radi se vrlo sistematski, vrlo ozbiljno i to pokazuju rezultati kluba koji je u seniorskoj konkurenciji u debitantskoj sezoni u jednom takmičenju, posle nešto slabijeg starta i adaptacije na sistm takmičenja zabeležio pet uzastopnih pobeda.

Po svoj prilici boriće se za jedno od prva dva mesta kada se spoje dve grupe ove lige, odnosno za poziciju koja vodi u viši rang - rekao je Nikolić.

Član UO KK Panteri i direktor vranjskog Vodovoda Goran Đorđević izjavio je da je ovaj klub "pravi dokaz, ne samo da košarka u Vranju živi, već i da je u ekspanziji".

- Zli jezici govorili su kako je košarka u Vranju ugašena, kako se ništa ne radi, ali to je njihova paušalna ocena.

Mi radimo i svojim radom dokazujemo da smo napravili pravi koncept kojim pokazujemo kako jedan klub treba da izgleda i da funkcioniše - rekao je Đorđević.

On je naglasio da klub ima oko 400 dece u raznim kategorijama i uzrastima koja se bave košarkom, ali i pohvalio seniorski tim.

- Nadam se da će i drugi klubovi uzeti pelcer od nas i omasoviti svoje sportove.

Kada je reč o našem seniorskom timu, oni igraju odlično i imaju veliku šansu da se plasiraju u Prvu regionalnu ligu.

Prva nam je godina da se sa prvim timom takmičimo u jednoj profesionalnoj ligi i siguran sam da ćemo napraviti uspeh - rekao je Đorđević.

Trener Marjan Stanojković istakao je da se klub, iako prvi put ima seniorski sastav, pojavio kao neko ko ima respektabilan tim koji može do zapaženih rezulata.

- Spoj mladosti i iskustva za sada daje dobre rezultate, uprkos početnoj rezultatskoj krizi - rekao je Stanojković.

KK Panteri u okviru kluba imaju sve selekcije, od mlađih pionira i pionira, preko kadeta i juniora do seniorskog tima.

Klub je osnovan 2005. godine.

Najnovije vesti