Đorđević: Košarka u Vranju nije mrtva VIDEO

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević izjavio je da košarka u Vranju, gašenjem kluba KK Jugbasket nije mrtva, jer tridesetak košarkaša KK Panteri "vredno treniraju u Sportskoj hali, održavajući kontinuitet košarkaškog sporta u Vranju".

- Ozbiljno se radi i trenira, to me raduje, imamo podršku predsednika Regionalnog košarkaškog saveza Južne Srbije u Leskovcu, kao dela KSS-a, a i grad finansijski želi da stane iza te priče.

Zato od Pantera očekujemo dobre rezultate u narednom periodu - kazao je Đorđević.

On je, osvrćući se na slučaj Jugbasketa, kluba koji je nastavio tradiciju KK Jug, a potom ugašen prošle godine, rekao da kada se od grada dobiju sredstva po programu kojim je određeni sportski kolektiv konkurisao, "sredstva moraju da se troše u skladu sa tim programom".

- Takođe, košarkaši moraju da treniraju, da se održavaju treninzi u kontinuitetu, da postoji kompletna ekipa, da se uprava ozbiljno i odgovorno ponaša prema onome što im je grad obezbedio - a to su novac i Sportska hala.

Taj klub, inače privatan kao i svi u gradu, kada mu se sugerišu neke stvari iz Gradskog veća i Odseka za sport, u skladu sa tim treba i da se ponaša.

To sa Jugbasketom nije bio slučaj.

Kada je počela kritika da grad nema košarku, a smatram da grad veličine Vranja treba da je ima, kada je dat predlog Odseka za sport da se podrži privatan klub Panteri, grad je to podržao.

Sada ispada da ni to ne valja.

Naše je da radimo, a rezultati će pokazati da li smo u pravu - zaključio je Đorđević.

U septembru 2016. godine od tadašnjeg KK Jug formiran je novi klub "Jugbasket".

To je bio nastavak 75 godina duge tradicije vranjske košarke kojoj je pre tri godine pretio nestanak.

Međutim, novi klub ugašen je u oktobru 2018.

U Vranju trenutno postoji jedino KK Panteri.

Najnovije vesti