Pahomije odlikovao Gašića i Selakovića

Episkop vranjski Pahomije uručio je u utorak odlikovanja ministru spoljnih poslova Nikoli Selakoviću i direktoru Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislavu Gašiću u Manastiru Prohor Pčinjski kod Vranja.

Ovaj čin obavljen je u prisustvu predsednika Makedonije Steve Pendarovskog, prilikom obeležavanja Svetog Proroka Ilije - Ilindena.

Delegacije Srbije i Severne Makedonije obeležile su u manastiru Prohor Pčinjski Ilinden – Dan Republike u Severnoj Makedoniji.

Srpsku delegaciju činili su ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković i Pahomije, kao predstavnik Srpske pravoslavne crkve.

Manastir Prohor Pčinjski odlikovan je povodom Dana državnosti ove godine Sretenjskim ordenom prvog stepena, a orden je u ime manastira primio vladika Pahomije.

Podsećanja radi, kada je predsednik Vučić u junu prošle godine dolazio u Manastir Prohor Pčinjski na proslavu jubileja (devet i po vekova ove svetinje) njemu je episkop Pahomije, u prisustvu patrijarha Porfirija, uručio orden Eparhije vranjske "Prepodobni Prohor Pčinjski".

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Milenkovićeva uskršnja čestitka »

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković čestitao je sugrađanima najradosniji hrišćanski praznik - Uskrs, saopšteno je i...

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...