Pažljivkova smotra: Cilj je da nema stradale dece u saobraćaju

U svim osnovnim školama i vrtićima na području grada Vranja u petak je održano takmičenje "Pažljivkova smotra".

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković i gradska većnica Zorica Jović prisustvovali su početku takmičenja u vrtiću "Neven" Predškolske ustanove "Naše dete", kao i u OŠ Vuk Karadžić.

- Veliko je zadovoljstvo što Grad Vranje učestvuje u realizaciji ovako značajnog projekta.

Danas se održava prva faza ovog nadmetanja u kojoj učestvuju mališani predškolskog uzrasta i učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola.

Uključeno je 2.309 dece i cilj nam je da se najmlađi pravilno edukuju o pravilima i bezbednom ponašanju u saobraćaju - rekao je Tričković.

On je dodao da je "težnja lokalne samouprave da se broj povređene dece u saobraćaju prepolovi i da nema stradalih".

Gradska većnica za obrazovanje Zorica Jović potencirala je važnost povećanja nivoa bezbednosti u saobraćaju najmlađih učesnika i "spremnost lokalne samouprave da podrži sve aktivnosti i inicijative ka ostvarenju tog cilja".

Lidija Petković, zamenica direktorke PU "Naše dete", dodala je da se mališani u vrtiću "redovno edukuju o bezbednosti u saobraćaju" i da je ovo takmičenje "još jedan odličan način za usvajanje dodatnih znanja o pravilnom i bezbednom ponašanju u saobraćaju".

Opštinsko takmičenje "Pažljivkova smotra" biće održano 27. marta, a za najbolje učesnike lokalna samouprava obezbedila je vredne nagrade.

Takmičenje u školama organizovali su Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja i Agencija za bezbednost saobraćaja Srbije, uz podršku Tehničke škole Vranje.

Najnovije vesti