Pčinjska liga: Pobede dva Dinama, topovska paljba Mineralca

Dinamo Jug i FK Dinamo Vranje ostvarili su pobede u 10. kolu Pčinjske okružne lige u fudbalu.

Novoosnovani Dinamo Jug bio je bolji od bujanovačkog BSK-a u Vranju (4:2), dok je "stari" Dinamo kao gost u gradskom derbiju pobedio Radnički 2021 sa 0:5.

Golove sa Dinamo postigli su Nikola Dimić, Nikola Spasić, Anton Tomić, Mihajlo Stevanović i Jovan Petrović.

Utakmica Torpeda 1973, četvrtog tima iz Vranja u ovoj ligi, prekinuta je u 15. minutu (pri razultatu 0:0) na gostovanju u Stublu zbog napada fudbalera domaće FSU Južne pruge na glavnog sudiju.

Najubedljiviji trijumf u ovom kolu ostvario je lider Mineralac iz Vranjske Banje, koji je kao gost pobedio bujanovački OFK As sa 0:7.

Vihor i Pavlovac odigrali su u Žbevcu nerešeno 1:1.

Levosoje, koji posle vrlo slabog prvenstvenog starta pokazuje sve bolje partije, ostvarilo je iznenađujuće visoku pobedu (0:3) na gostovanju Čeliku u Belom Polju, ekipi koja je uoči ovog kola bila treća na tabeli.

Mladost je kao domaćin u Suvojnici poražena od imenjaka iz Bosilegrada sa 0:7.

Torpedo - Dinamo Vranje u četvrtak

Zaostalu utakmicu 6. prvenstvenog kola i ujedno gradski derbi u četvrtak 17. novembra u Vranju će odigrati petoplasirani Torpedo 1973, (koji ima dve utakmice manje), i FK Dinamo Vranje. Početak susreta na Gradskom stadionu u Vranju zakazan je za 13 časova.

Na tabeli prvoplasirani Mineralac ima 30 bodova, maksimalni učinak iz deset prvenstvenih kola.

Drugi je Dinamo Jug sa 21, a treći FK Dinamo Vranje (uz utakmicu manje) sa 18 bodova.

Na začelju tabele bujanovački OFK As ima 5, a Pavlovac 4 boda.

Parovi 11. kola - Gradski derbi u Vranju

Narednog vikenda, u 11. kolu Pčinjske okružne lige gradski derbi u Vranju će odigrati Torpedo 1973 i Dinamo Jug. U ostalim utakmicama sastaće se: Dinamo (V) - Mladost (S), Mineralac - Radnički 2021, Mladost (B) - Čelik, Levosoje - FSU Južna pruga, Pavlovac - OFK AS i BSK - Vihor.

Najnovije vesti