Pčinja zaustavljena u Resavici, Morava pobedila trećeg na tabeli

Vranje - Trgoviška Pčinja, koja je od početka prolećnog dela sezone Srpske lige Istok napravila neverovatan niz rezultata (devet pobeda i jedna nerešena utkamica), doživela je prvi poraz u polusezoni od ekipe Rembasa na gostovanju u Resavici od 3:2 (1:2), u utakmici 28. prevenstvenog kola.

Pčinjani su, protiv ekipe koja se bori za opstanak u ligi, imali prednost na poluvremenu, ali nažalost nisu uspeli da sačuvaju vođstvo do kraja i nastave pobednički niz (to bi im bila šesta uzastopna pobeda).

Jedan autogol postigli su domaćini, dok je drugi gol za FK Pčinju postigao Nikola Arsić.

Morava iz Vladičinog Hana, drugi tim iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja, pobedila je kao domaćin trećeplasiranog Radničkog iz Svilajnca sa 1:0.

Morava je slavila u samom finišu, posle izvanrednog kontranapada koji je usledio nakon kornera za ekipu Svilajnca.

Pčinja je šesta na tabeli Srpske lige Istok sa 45 bodova, dok prvoplasirani Timok 1919 iz Zaječara ima 68.

Hanska Morava je osamnaesta sa 24 boda, praktično bez šanse da obezbedi opstanak u ligi iako do kraja ima da se odigra još deset kola.

Hančane od luke spasa deli čak 15 bodova (dvanaestoplasirani Trstenik PPT ima 39 bodova) i teško je verovati da je moguće da u deset kola naprave veliki podvig.

U narednom kolu Pčinja če u Trgovištu dočekati sedamnaestoplasiranu Župu iz Aleksandrovca, dok će Morava gostovati petoplasiranom OFK Sinđeliću u Nišu.

ISPADA OSAM, ULAZE ČETIRI EKIPE

Iz Srpske lige Istok ispašće na kraju sezone sedam najslabije plasiranih klubova i još onoliko koliko se vrati iz Prve lige Srbije, a pripadaju teritoriji Srpske lige Istok, odnosno osam najslabije plasiranih klubova i još onoliko klubova koliko se vrati iz Prve lige Srbije, ukoliko prvoplasirani klub kroz baraž ne obezbedi ulazak u Prvu ligu Srbije. U Srpsku ligu Istok plasiraće se prvoplasirani klubovi zonskih fudbalskih liga iz grupa Istok, Zapad, Jug i Centar.

Najnovije vesti