Pčinja sjajno igrala dve trećine utakmice, pa jedva sačuvala pobedu u finišu

Vranje - Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta pobedili su kao domaćini Radničkog iz Svilajnca sa 3:2 (1:0) u derbiju začelja, u okviru 14. kola Srpske lige Istok.

Pčinjani su osvojili važna tri boda protiv vrlo dobrog protivnika.

Nije sve bilo povoljno za trgoviški tim još uoči ovog kola.

Naime, u utakmicu su ušli bez povređenog štoperskog tandema Krstić - Milenković, sa rovitim Mitrovićem na klupi, a situaciju je dodatno otežala činjenica da su, na sat pre utakmice, ostali i bez kapitena Tasića, iz opravdanih razloga.

Pčinja je u prvom poluvremenu bila za nijansu bolji tim i golom Smiljkovića na odmor otišla sa minimalnim vođstvom.

U tom delu igre propustili su još jednu dobru šansu.

U drugom delu igre, ulaskom Mitrovića i Savića, Pčinja je zaigrala efikasnije i za dvadesetak minuta postigla još dva gola (strelci Hristić i Mitrović), otišla na tri gola prednosti, ali su njeni napadači propustili još nekoliko odličnih prilika u tom periodu.

Međutim, potom je ekipa stala.

Ne zna se da li ih je omeo izlazak Mitrovića, koji je obnovio povredu, ili jednostavno neozbiljan pristup igri nakon ubedljivog vođstva od 3:0, ali su protivniku dozvolili da ovaj poraz znatno ublaži postizanjem dva gola.

Trener Pčinje Predrag Ristić navodi za Vranje News da je njegov tim osvojio bitne bodove.

"Odigrali smo odličnih 65 minuta utakmice, i to je u redu.

Ono što kvari utisak su poslednjih dvadesetak i više minuta utakmice, gde smo svojom neodgovornošću i nesrećnim odlukama dozvolili protivniku da izbori pristojan poraz", kaže Ristić za naš portal.

Pčinja je sa tri nova boda sada na dvanaestom mestu Srpske lige Istok sa 15 osvojenih bodova (imaju 5 pobeda i 9 poraza u prvenstvu, bez nerešenih utakmica).

U narednom kolu gostovaće četrnaestoplasiranom Đerdapu u Kladovu, ekipi koja na četrnaestom mestu ima 13 bodova (ali i utakmicu manje koju će odigrati u nedelju sa pretposlednjom Vlasinom u Vlasotincu).

Najnovije vesti