Pčinja izgubila u Popovcu nakon skoro šest meseci bez poraza

Vranje - Fudbaleri FK Pčinje iz Trgovišta poraženi su sa 1:0 (0:0) na gostovanju Budućnosti u Popovcu, od ekipe koju je ova pobeda dovela na lidersku poziciju na tabeli Srpske lige Istok.

U utakmici 19. prvenstvenog kola, Pčinjani su u prvom poluvremenu odolevali favorizovanom domaćinu i gotovo da nije bilo prilika u jednoj veoma "tvrdoj" igri sa obe strane.

Domaćini su u drugom poluvremenu preuzeli inicijativu i uspeli da golom u 79. minutu nanesu prvi poraz FK Pčinji još od oktobra 2021.

Tim iz Trgovišta, uprkos ovom porazu, pruža veoma dobre partije od starta prolećne sezone, iako ima veoma težak raspored.

Najpre su na gostovanju otkinuli bod Radničkom u Svilajncu, ekipi iz vrha tabele, potom sa liderom Trajalom u Trgovištu odigrali 1:1 i pa savladali Meševo u gostima, da bi u ovom kolu "tesno" izgubili od lidera prvenstva.

Pčinjani su trenutno deseti na tabeli Srpske lige Istok sa 21 bodom.

Priliku za popravni imaće već u sledećem kolu kada će dočekati leskovačku GFK Dubočicu, koja na osmom mestu ima 25 bodova.

Drugi klub iz Pčinjskog okruga u ovom rangu takmičenja, FK Dinamo Vranje, istupio je iz lige na početku prolećne sezone zbog finansijskih problema.

Najnovije vesti