Ozvaničeno: Festival Joakim Vujić u maju u Vranju

Ono što je direktor vranjskog teatra Nenad Jović preko portala Vranje News u sredu najavio kao mogućnost u petak je ozvaničeno - Pozorište Bora Stanković u Vranju biće domaćin 56. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić.

O detaljima se razgovaralo u susretu gradonačelnika Vranja Slobodan Milenković, gradske većnice za kulturu Zorice Jović, direktora vranjskog pozorišta Nenada Jovića i predsednika Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije Miodraga Dinulovića.

Dinulović je domaćine upoznao sa jednoglasnom odlukom predsedništva Zajednice da vranjskom pozorištu i gradu Vranju bude poverena organizacija 56. "Joakima".

- Ceneći napore koje je ansambl vaše pozorišne kuće uložio u proteklih osam godina na očuvanju pozorišnog života grada, kao i rezultate koje je zabeležio upravo na festivalu "Joakim Vujić", odluka da vam poverimo organizaciju festivala u godini kada ste se vratili u svoj pozorišni dom više je nego opravdana i u svakom smislu mnogoznačna - rekao je prilikom ovog susreta Dinulović.

Gradonačelnik Milenković uzvratio je da su grad Vranje i vranjsko pozorište "počastvovani što im se ukazala prilika da budu domaćini ovako značajnog pozorišnog festivala".

- Počastovani smo što ćemo imati priliku da vranjskoj publici priuštimo posebnu privilegiju da gledaju najbolja pozorišna ostvarenja.

Lokalna samouprava pružiće svu neophodnu podršku u realizaciji festivala - naglasio je Milenković.

Festival Joakim Vujić jedan od najznačajnijih pozorišnih festivala u našoj zemlji čiju važnost i značaj prepoznaje Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Ministarstvo je jedan od pokrovitelja manifestacije koja samim tim ima nacionalni značaj.

Festival predstavlja presek najbolje produkcije profesionalnih pozorišnih predstava Srbije od Šapca do Gračanice.

Najnovije vesti