Ovo su vanredne mere opštinskog štaba u Surdulici

Opštinski štab Surdulice za vanredne situacije održao je sastanak na kome su usvojene mere u skladu sa uputsvima Vlade Srbije o funckionisanju opštinskih institucija, a povodom vanrednog stanja koje je sinoć stupilo na snagu.

- Sve institucije će u narednim danima funkcionisati u skladu sa preporukama nadležnih organa, a poslodavci se pozivaju da u maksimalnoj meri svim svojim zaposlenima omoguće rad od kuće.

Ukoliko rad od kuće nije moguć, proces rada treba organizovati tako da se strogo poštuju sve higijensko-tehničke mere za sprečavanje širenja zaraze - ograničen broj ljudi u prostoriji i korišćenje zaštitnih maski.

Doneta je preporuka o skraćenom radnom vremenu ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova), o organizovanju procesa rada u opštinskoj upravi - navodi se u saopštenju.

Najstarijim i najugroženijim građanima od ponedeljka je na raspolaganju i volonterski servis "Naša Surdulica za sve".

Broj telefona Udruženja na koji se mogu javiti zainteresovani građani je 069 688 055.

Opštinski štab Surdulice za vanredne situacije će biti u stalnom zasedanju i preduzimaće odgovarajuće mere u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije.

Neće biti nikakvih stranačkih aktivnosti i promocija. Svi aktivisti koji će pomagati građanima imaće obeležja opštine Surdulica, Crvenog krsta i uduženja "Naša Surdulica za sve".

- Do sada na teritoriji opštine Surdulica nije registrovan slučaj zaraze korona virusom.

Osnovnih životnih namirnica, lekova, kao i sredstava za higijenu ima dovoljno i nema potrebe za panikom i stvaranjem zaliha.

Imamo dovoljno i zaštitne opreme za pacijente i zdravstvene radnike.

Molim sve građane Surdulice da pokažu ozbiljnost, da preuzmu odgovornost i da se ponašaju u skladu sa preporukama lekara i poštuju donete mere.

Sada imamo samo jedan zadatak, da sačuvamo zdravlje svih nas!

Jedino zajedno možemo da adekvatno odgovorimo na ovaj izazov - izjavio je Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulica.

Najnovije vesti