Ovo su trenutne plate gradskih funkcionera u Vranju

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković ima najveću platu u sistemu lokalne samouprave grada Vranja sa 124.420 dinara, poslednji je javno dostupan podatak iz finansijske službe objavljen na zvaničnom sajtu grada Vranja.

Svi javno objavljeni podaci prikazuju neto zarade (iznos koji se uplaćuje na račun zaposlenog), bez uračunatih poreza i doprinosa za penziono, socijalno i invalidsko osiguranje, osiguranje od nezaposlenosti, i bez poreza na dohodak građana koji se plaćaju državi).

Na prikazane iznose, takođe, nije uračunat minuli rad, što znači da su plate i veće od navedenih iznosa, u zavisnosti od godina radnog staža.

Oko hiljadu evra kreću se i zarade zamenice gradonačelnika Zorice Jović (116.478 dinara), te predsednika Skupštine grada Vranja Dejana Tričkovića (119.125).

Blizu ovih iznosa su i načelnik gradske uprave Dušan Aritonović sa 109.611 dinara i gradski javni pravobranilac Milica Veličković sa 109.240 dinara.

Pomoćnici gradonačelnika Vranja Marjan Stanković i Milan Ilić imaju po 95.539 dinara, a identična je zarada internog revizora Tanje Anđelković.

Ispod njih su zamenik načelnika Gradske uprave Tanja Spasić i sekretar Skupštine grada Vranja Jelena Maksić sa po 94.684 dinara.

Članovi Gradskog veća (Miodrag Protić, Aleksandar Stajić, Izabela Savić, Nebojša Stamenković, Nebojša Zupančić, Danijela Milosavljević, Dejan Ivanović, Nenad Đorđević i Bojan Kostić), kao i lokalni Zaštitnik građana (Marko Tričković) imaju platu od po 91.329 dinara, a zamenici pravobranioca (Irena Jovanović, Milan Jović i Nemanja Pešić) po 90.241 dinar.

Zamenik sekretara Skupštine grada na račun prima 80.214 dinara, a zamenik predsednika parlamenta (penzioner Gradimir Jovanović) pored penzije prihoduje i mesečnu naknadu za obavljanje tog posla od 35.737 dinara.

Najnovije vesti