Ovo su dobitnici Svetosavske nagrade u Vranju

Nagrada Sveti Sava za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za 2023. godinu biće dodeljena OŠ Branko Radičević u Vranju, odlučio je Organizacioni odbor manifestacije Svetosavska nedelja 2024.

Nagrada za najboljeg vaspitača ili stručnog saradnika za 2023. godinu pripala je Bosiljki Ristić, vaspitačici vrtića Pčelica.

Najbolji profesor razredne nastave za 2023. godinu je Silvana Ivković, učiteljica u OŠ Vuk Karadžić, dok je nagrada za najboljeg veroučitelja-katihetu otišla Vesni Jovanović, veroučiteljici unistoj školi.

Prema odluci Komisije i Odbora za najboljeg nastavnika predmetne nastave osnovne škole za 2023. godinu izabrana je Milena Stanković, nastavnica matematike OŠ Jovan Jovanović Zmaj.

Nagrada Sveti Sava za najboljeg nastavnika predmetne nastave srednje škole za 2023. godinu biće dodeljena Mirjani Stamenković, profesorki biologije Medicinske škole Dr Izabel Emsli Haton.

Za najboljeg učenika osnovne škole u 2023. godini izabrana je Danica Simić, učenica OŠ Branko Radičević, a za najboljeg srednjoškolca Bogdan Stefanović, učenik Gimnazije Bora Stanković.

Nagrada za najboljeg studenta prvog stepena osnovnih akademskih ili osnovnih strukovnih studija fakulteta ili više škole za 2023. godinu neće biti dodeljena jer, na žalost, nije pristigao nijedan predlog.

Komisija i Organizacioni odbor Svetosavske nedelje doneli su odluku da Specijalno priznanje Sveti Sava, za izuzetan dugogodišnji doprinos u oblasti obrazovno-vaspitnog rada bude dodeljeno ŠOSO Vule Antić, kao i da se Neveni Stanković, učenici OŠ Radoje Domanović dodeli pohvala ili priznanje, jer ona pohađa nastavu po IOP – u 2 , a uprkos tome na republičkom takmičenju u posebnoj kategoriji osvojila je prvo mesto i dokazala da i inkluzivna nastava može dati rezultate.

Svečana dodela nagrada biće održana u petak, 26. januara, na Svetosavskoj akademiji u Pozorištu Bora Stanković.

Komentari

Bravo Danice,stvarno si najbolja.

A O.S. "Branko Radicevic" dobila DVOJKU za svoj rad od eksterne komisije koja je procenjivala rad te škole. Pa kako to da bude los rad nagradjen Svetosavskom nagradom? Opet veze i vezice. Sramno za Vranje.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...