Otvoreno državno takmičenje talenata: Najbolje što Srbija ima FOTO/VIDEO

Državno takmičenje talentovanih učenika srednjih škola po naučnim disciplinama Republike Srbije, otvoreno je u subotu u Medicinskoj školi dr Izabel Emsli Haton u Vranju.

Govoreći na otvaranju, Jasmina Veljković, direktorka Kulturno obrazovnog centra (KOC) u Vranju, inače organizatora takmičenja, rekla je da je ovoj ustanovi čast da prvi put organizuje jedan ovakav događaj.

Pozdravljajući prisutne učenike i njihove mentore u ime rukovodstva grada, predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković naglasio je da Vranje ima tradiciju rada sa talentovanom decom od 1998. godine.

"Vi ste nešto najbolje što Srbija ima, najtalentovanija i najpametnija deca, primer koji treba da slede svi mladi ljudi.

Odabrali ste put koji, u današnjem trenutku kada osećamo bol i tugu zbog prerano izgubljenih života đaka u OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu, često spominjemo, tražimo, prizivamo, to je put pravih vrednosti.

Taj put nije lak, zahteva rad, trud, obrazovanje, učenje, ali je jedini ispravan", poručio je učesnicima takmičenja Tričković.

Na 65. Državnom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola takmiči se 300 učenika iz cele Srbije.

Oni se nadmeću u trinaest naučnih oblasti.

Od 10 do 11.30 trajala je izrada testa, a odbrana radova od 12 do 17 časova, dok će u subotu od 19 sati biće poznati preliminarni rezultati.

Kulturno obrazovni centar nastao je iz Regionalnog centra za talente i pod ova dva imena već 25 godina okupljaju talentovane učenike iz Vranja i celog Pčinjskog okruga i Jablaničkog okruga.

Najnovije vesti