Otvoreni Vidovdanski dani u Hanu, nastupio vranjski Izvor FOTO/VIDEO

Mi se na današnji dan okupljamo da poručimo kako su Vidovan i Kosovski boj dve stvari o kojima ne možemo da govorimo odvojeno.

Kad pomenemo ta dva pojma mislimo na sveti zavet i časni testament i obećanje od kog Srbi žive poslednjih više od 600 godina - rekao je predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović na otvaranju Vidovdanskih dana u Vladičinom Hanu.

Manifestacija je otvorena prigodnim programom i izložbom slika u Centru za kulturu u centru opštine.

Tom prigodom istoričar Petar Stošić evocirao je uspomene na imena ljudi koji su odigrali prvu predstavu u Vladičinom hanu u sklopu ove manifestacije.

Na početku manifestacije u Sportskoj hali u Vladičinom Hanu održan je prigodan program, uz učešće folklora sa juga Srbije i nastup vranjske grupe Izvor, koja izvodi izvornu muziku na tradicionalnim instrumentima.

Kao gradska slava, Vidovdan se obeležava u opštini Vladičin Han nizom kulturnih, zabavnih i sportskih dešavanja od 24. do 28. juna.

Na sam Vidovdan, 28. juna, praznik počinje svečanom liturgijom u crkvi Svetog Kneza Lazara, a potom sledi litija ulicama grada, presecanje slavskog kolača "kod Krsta" u Parku oslobođenja i svečana sednica u Centru kulture kada se nagrađuju najbolji učenici.

Deo ove manifestacije je i Letnja džipijada.

Koncert Legendi u četvrtak

U okviru manifestacije grupa Legende održaće koncert u Vladičinom Hanu u četvrtak 27. juna. U Sportskom centru Kunjak Legende će nastupiti tog dana od 20 časova. Ulaz na koncert je besplatan.

Najnovije vesti