Otvorena manifestacija Maj, mesec muzike

- Kaže se da je muzika kraljica svih umetnosti koja pruža beskrajne mogućnosti.

Njena energija i talas prati nas kroz život još od najranijeg detinjstva i neprestano podučava o ljudskim emocijama na sebi svojstven način.

U par nota, čuva se istorija naroda, društva pa i celog sveta i u tome se krije njen najveći značaj - rekao je Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja otvarajući 18. po redu kulturnu manifestaciju „Maj, mesec muzike“.

On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što ovaj, svojevrstan praznik muzike, publika i učesnici dočekuju u renoviranom prostoru koncertne sale Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

- „Maj, mesec muzike“, kroz muzičke stilove iz godine u godinu jača kulturu grada pre svega stvaralačkim duhom i edukacijom mladih naraštaja.

Nadolazeći dani donose nam najveću tvorevinu ljudskog uma u šarenilu zvuka i nota- dodao je Milenković.

Tanja Bliznakovski, direktorka Muzičke škole izrazila je uverenje da će, okupljanjem najeminentnijih umetnika iz zemlje i inostranstva, program opravdati očekivanje publike.

- Pored tradicionalnog međunarodnog „Takmičenja malih pijanista“, ove godine posetioci imaju priliku da uživaju u majstorijama renomiranih solista i kamernih ansambla.

Takođe, i u diplomskim koncertima i nastupima hora Muzičke škole, u kojem se nalaze umetnici sa velikom i sigurnom umetničkom karijerom - rekla je Bliznakovski.

Svi nastupi izvođača biće održani u koncertnoj sali Muzičke škole od 19 časova.

Najnovije vesti