Otvorena izložba Jane Grujić: Početak velikog i svetlog puta FOTO/VIDEO

Jana Grujić, čiji opus u skladu sa običajem da to bude najznačajniji polaznik Likovne radionice u godini, predstavljamo ovog puta samostalnom izložbom; ona ima jak, snažan crtež, slobodnu i veštu liniju, analitična je i voli da istražuje služeći se različitim crtačkim i slikarskim tehnikama, rekla je Vesna Marinković Stanković, voditeljka pomenute radionice, opisujući dosadašnji likovni rad ove mlade umetnice čija je izložba otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju.

"Veliko je zadovoljstvo raditi sa Janom na njenom usavršavanju.

Jak je kolorista i slikar sa izuzetnim osećajem za boju.

Ekspresivno se izražava, a kada je to potrebno ume da slika suptilno akvarelski, sa rafiniranim osećajem za tonsku skalu.

Ima talenat i osećaj za perspektivu i urođenu sklonost da zna da iskonstruiše sve što zamisli, često stvarajući i slike objekte.

Za Janu je ova izložba podstrek da nastavi istim tempom.

Ovo je početak njenog umetničkog puta koji će, znam to, biti veliki i svetao.

Ovo je jedna izuzetna izložba i preporučujem je svima", rekla je Marinković Stanković na otvaranju.

Zorana Jovanović, mentorka mlade Jane, dodala je da je reč o velikom talentu, koji pleni svojom energijom i autentičnošću.

"Moja velika sreća je što sam radila i što radim s njom.

Podjednakom veštinom služi se olovkom, ugljenom, markerima, drvenim bojicama, pastelima, akvarelom, akrilom i uljem.

Često pravi kombinacije različitih materijala i stvara čuda kojima se divimo i mi mentori.

Mene impresionira njena zrelost, način razmišljanja, mudrost koju često želim da zapisujem, kao i sklonost da od svega što dotakne stvori umetničko delo, pa bila to i kutijica boja", rekla je Jovanović na otvaranju izložbe.

Mlada Jana Grujić rekla je u svom obraćanju okupljenim ljubiteljima umetnosti da joj je drago da su se odazvali u tako velikom broju i da joj to mnogo znači.

Profil

Janu Grujić kreativnost prati od malih nogu. Rođena je 2008. godine. Učenica je osmog razreda OŠ Svetozar Marković u Vranju. Polaznica je Likovne radionice od septembra 2021. godine. Nagrađivana je više puta, od čega joj je u najjačem sećanju i najdraže joj je prvo mesto na tradicionalnoj izložbi polaznika Likovne radionice.

Najnovije vesti