Otvoren konkurs za izlagačku delatnost Galerije NU u Vranju

Galerija Narodnog univerziteta u Vranju raspisala je Konkurs za izdavačku delatnost u 2024. godini, koji će biti otvoren od 21. septembra do 23. oktobra ove godine.

Konkurs je raspisan za samostalne i grupne izložbe za izlagačku 2024. godinu u ovoj galeriji.

Namenjen je diplomiranim likovnim, vizuelnim, primenjenim umetnicima i članovima udruženja likovnih i primenjenih umetnika koji u prethodnih pet godina nisu izlagali u Vranju.

Kako je saopšteno iz Galerije NU, prijava treba da sadrži podatke o autoru (ime, prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail), profesionalnu biografiju u word-u ćiriličnim pismom, do deset fotografija radova koji se predlažu za izložbu sa nazivom, dimenzijama, tehnikom i godinu nastajanja u JPG formatu veličine do 2MB, te sažet koncept izložbe i predlog dodatih programa (ukoliko su deo izložbe).

Ukoliko umetnici nisu u mogućnosti da dokumentaciju pošalju elektronskim putem, prijave mogu poslati poštom na adresu Galerija Narodnog univerziteta Vranje, Heroji sa Košara 1, 17500 Vranje - s naznakom Za izlagački konkurs Galerije Narodnog univerziteta Vranje za 2024.

Konkursni materijal se ne vraća.

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. novembra ove godine na sajtu i Fejsbuk stranici Narodnog univerziteta.

Izlagački uslovi su izrada kataloga, plakata i pozivnica, tehnička i stručna pomoć prilikom postavljanja izložbe, pokrivanje troškova post express-a, obaveštavanje javnosti i medijska propraćenost izložbe.

Više informacija o uslovima izlaganja kandidati mogu dobiti na telefone 017/414 369, 060/412 89 30 (Jovana Nastić) i na e-mail [email protected]

Adresa veb sajta NU je www.narodniuniverzitetvranje.edu.rs

Prispele prijave razmatraće umetnički savet galerije kojeg čine viši kustos - istoričar umetnosti Mirjana Jovanović (kao predsednik žirija), te članovi dr um. Branka Lalić, master dipl. grafičar Jovana Nastić, dipl. slikar Vesna Marinković Stanković i dipl. primenjeni umetnik Zorana Jovanović.

Najnovije vesti