Osveštana moto sezona za članove kluba Free bikers (FOTO, VIDEO)

Članovi moto kluba "Free Bikers" Vranje organizovali su po tradiciji i ove godine osveštanje moto sezone i motocikala, koje je obavljeno na Blagovesti u i oko prostorija kluba u Ulici Save Kovačevića.

Parohijski sveštenik osveštao je više od 60 motora, a pored Vranjanca među motociklistima je bilo i tridesetak bajkera iz Leskovca, potvrdio je za Vranje News predsednik kluba i najiskusniji vranjski bajker Blagoje Bodanović Čatlajac.

- Išli smo na prvu sezonsku vožnju do Manastira Sveti Nikola gde smo zapalili sveće, a posle smo imali zajednički klupski ručak.

Nismo mogli da damo krv jer je promenjena procedura, sada mora da dođe ekipa iz Niša da se mi upravljamo prema njihovim terminima, što je nas, moram da priznam, razočaralo jer smo imali veliku želju da ispoštujemo i tu tradiciju.

Inače, osveštanje motocikala radimo već dvanaestu godinu zaredom i to je u neku ruku postala tradicija, kao i u mnogim mestima u Srbiji - kazao je Bogdanović za Vranje News.

Ovu praksu bajkeri u Srbiji upražnjavaju svake godine otprilike u ovo vreme, a u većini gradova upravo na dan Blagovesti.

Na taj način se, smatraju oni, dodatno osiguravaju od eventualnih nezgoda i malera do kraja moto sezone koji pada otprilike oko 1. novembra.

Osveštanjem motora i masovnom vožnjom bajkera skreće se istovremeno i pažnja ostalim učesnicima u saobraćaju da su motociklisti sa prvim sunčanim danima opet u velikom broju prisutni u svakodnevnom saobraćaju na ulicama i putevima.

Free bikers-i su ove godine imali već značajne akcije.

U januaru je obeležena godišnjica osnivanja u klupskim prostorijama. kada su svi zajedno otišli u posetu garnizonu 4. brigade Kopnene vojske u Vranju.

Tim povodom organizovana je akcija prikupljanja novca za završetak garnizonske kapele "Sveti Atanasija Velikog".

Članovi kluba "Free bikers" u Vranju, na vlastitu inicijativu, dva, tri puta godišnje dolaze u Službu za transfuziju vranjske bolnice, gde dobrovoljno daju krv.

To čine poslednjih desetak godina, ali negoduju u glas što sada nova pravila prekidaju njihovu tradiciju.

Moto klub Free bikers nagrađivan je plaketom "Široko srce", koju dodeljuje Crveni krst Srbije, "za izuzetan doprinos omasovljenju dobrovoljnog davalaštva krvi" na području Vranja.

Klub redovno učestvuje i u drugim humanitarnim akcijama, posebno u pomaganju deci.

Najnovije vesti