Osumnjičenom za Jugetovo ubistvo još tri meseca pritvora

Vranje/Beograd - Apelacioni sud u Beogradu produžio je za još tri meseca pritvor Podgoričaninu M.V. (34), osumnjičenom za ubistvo Jugoslava Cvetanovića u septembru 2017. u Vranju, kao i niz drugih krivičnih dela.

- Pritvor mu je produžen zbog postojanja opasnosti od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju na to da bi mogao da ponovi krivično delo - rekla je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

On je uhapšen u Novom Sadu u junu, a prema ovoj odluci suda pritvor može da mu traje do 8. decembra, do kada se očekuje i odluka tužilaštva o optužnici protiv njega.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug su rekli da se M.V. tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje isprave i zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Dodali su da u njegovom slučaju tužilaštvo sarađuje sa nadležnim organima u Crnoj Gori, u skladu sa propisima koji uredjuju pitanja medjunarodne pravne saradnje u krivičnim stvarima.

HRONOLOGIJA

M.V. je uhapšen u junu u Novom Sadu zbog falsifikovanja isprava. Međutim, nekoliko dana kasnije srpska policija je saopštila da je osumnjičen za ubistvo Cvetanovića, ali i da bi mogao da bude odgovoran za još tri ubistva, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji. Mediji su preneli da je reč o likvidacijama Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića, krajem aprila ove godine u Podgorici. Takođe, navodno postoje indicije da je u Amsterdamu likvidirao Gorana Tasića Gokčeta. Ubijeni Jugoslav Cvetanović je rodjeni brat Saše Cvetanovića, optuženog za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, koji je u zatvoru u Španiji. Saša Cvetanović je u Beogradu u pritvoru i čeka pravosnažnost presude kojom je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Bojovića.

Najnovije vesti