Ostavke predsednice opštine i predsednika skupštine u Trgovištu

Vranje - Predsednica opštine Trgovište Miljana Zlatković Stojanović i predsednik lokalnog parlamenta Aleksandar Kolić, podneli su u ponedeljak ostavke na te funkcije, potvrdio je Kolić za Vranje News.

One je rekao da su ostavke podnete uoči početka sednice Skupštine opštine Trgovište, koja se u ponedeljak održava u tom mestu.

"Razlog podnošenja ostavke, što se mene lično tiče, je prelaz na drugu funkciju u opštinskom veću.

Isto važi i za dosadašnju predsednicu opštine koja čeka novi resor", kazao je Kolić za Vranje News.

On je potvrdio da su u ranim popodnevnim satima na sednici parlamenta u Trgovištu na njihove dosadašnje funkcije izabrani Nenad Krstić (šef trgoviškog SNS-a i donedavni narodni poslanik) za predsednika opštine, a dr Andrijana Filipović za predsednicu skupštine.

Uz Aleksandru Popović u Surdulici Zlatkovićeva je bila jedina žena na čelu opštine.

Profil

Novi - stari predsednik opštine Nenad Krstić rođen je 1980. godine. Po obrazovanju je diplomirani ekonomista. Bio je odornik je u skupštini opštine Trgovište od 2008. godine, a od 2010. i predsednik SO. Ista funkcija potvrđena mu je nakon izbora 2012. godine. Nakon izbora održanih 21. juna 2020. godine po prvi put postaje narodni poslanik. Izabran je sa izborne liste Aleksandar Vučić - Za našu decu. Član je i lider SNS-a u Trgovištu.

Najnovije vesti