Osnovana Srbska organizacija Sabornost u Bujanovcu

Vranje - Grupa Bujanovčana osnovala je udruženje Srbska organizacija Sabornost (SOS), čiji glavni cilj je opstanak i ostanak srpskog naroda na jugu Srbije, navodi se u satutu.

Kako pišu Bujanovačke, inicijator je policajac u penziji Oliver Milenković, a pridružili su mu se Dejan Stojanović, nekadašnji načelnik Službe hitne pomoći bujanovačkog Doma zdravlja, te Milan Jovanović Keče, osnivač odbora Srpske desnice u Bujanovcu.

Među osnivačima novog udruženja su i Đorđe Stojiljković, trener FK BSK Miloš Dimitrijević i profesor muzike Miloš Stoimenov.

Osnovni ciljevi udruženja su "podizanje društvene svesti o potrebama očuvanja srpskog identiteta, jačanja srpske porodice i podizanja nataliteta, odnosno stvaranje uslova za opstanak i ostanak srpskog naroda na jugu Srbije", navodi se u statutu objavljenom na sajtu Agencije za privredne registre.

Iz udruženja su poručili da će se javnosti obraćati isključivo putem saopštenja, a prvo koje su javno izdali prenosimo u celosti.

"Ideja za formiranje ovakvog udruženja postojala je mnogo ranije, još pre dvadesetak godina, međutim nije naišla na razumevanje u to vreme, te nije došlo do realizacije iste.

Inicijativu za pokretanje udruženja pokrenuo je Oliver Milenković, a kasnije su se pridružili profesor Miloš Dimitrijević, doktor Đorđe Stojiljković, Dejan Stojanović, profesor Milan Jovanović i profesor Miloš Stoimenov.

S obzirom na to da je prošlo dosta godina, a okolnosti su se u međuvremenu naravno promenile, rešili smo da se udružimo i damo svoj lični doprinos zajednici kojoj pripadamo, a i društvu u celini.

Moramo da naglasimo da smo već krenuli sa radom.

Prošlog vikenda smo počeli sa predstavljanjem naše organizacije i već se predstavili meštanima MZ Žuželjica i meštanima MZ Lopardince.

Prvi utisci su veoma pozitivni, može se slobodno reći i iznenađujuće pozitivni, što je vrlo važno građani su bili veoma zainteresovani za ideju naše misije, kao i šta je cilj ovog udruženja.

U razgovoru sa građanima bilo je različitih pitanja, a najviše da li se radi o političkoj stranci, gde smo izričito naglasili da udruženje nije politička organizacija ili politička stranka.

Takođe smo naglasili koji su ciljevi udruženja, između ostalog od glavnih izdvajamo - pomirenje, ujedinjenje, razumevanje i sve što je navedeno u statutu udruženja građana SOS.

Pozivamo građane da pristupe udruženju, kako bismo svi zajedno dali doprinos boljem i kvalitetnijem životu u našoj opštini", navodi se u saopštenju SOS-a.

U petak u 18 sati udruženje je promovisalo svoj rad u školi Vuk Stefanović Karadžić u selu Oslare.

Najnovije vesti