Osamnaest nagrada biće dodeljeno na izložbi polaznika Likovne radionice

Otvaranje tradicionalne izložbe radova polaznika Likovne radionice Narodnog univerziteta u Vranju, biće u sredu 15. maja u 19 časova u Galeriji Narodnog univerziteta.

Reč je o 24. tradicionalnoj izložbi koju organizuje NU.

"Zbog izuzetnog kvaliteta radova, žiri u sastavu Zoran Petrušijević Zop i Eva Meštrović ove godine dodelio je osamnaest nagrada.

Srećni smo zbog toga jer je samim tim ovo jedna od najkvalitetnijih izložbi.

Od nagrađenih polaznika žiri posebno ističe Laru Zdravković i Nikolinu Jovanović.

Predlog je da one ove godine imaju izložbu kao polaznice koje su se najviše istakle u svom radu, a da sledeće godine izložbu imaju Srna Kraljević i Anastasija Trajković koje su pokazale izuzetnu zrelost, posvećenost, motivisanost, talenat i kvalitet u pripremama za prijemni ispit", ističu iz Narodnog univerziteta.

Likovna radionica "omogućava polaznicima upoznavanje sa svim vidovima likovnog izražavanja", ali ih i "priprema za polaganje prijemnih ispita za srednje umetničke škole i fakultete umetnosti i arhitekture".

Likovna radionica

Likovna radionica je ponos Narodnog univerziteta i jedan od zaštitnih znakova Vranja. Osnovana je 1996. godine, a njen rad inicirali su i koncept osmislili diplomirani slikar Vesna Marinković Stanković i diplomirani dizajner Goran Stanković. Vesna je na petogodišnjicu rada Likovne radionice objavila monografiju o dotadašnjem istorijatu radionice. U najtežim danima ove svojevrsne umetničke škole, u kojoj od prvog dana vladaju pravi porodični odnosi, kada joj je pretilo gašenje 1997. godine pod svoje okrilje prigrlio je Narodni univerzitet. Radionica postoji i danas i vodi je i dalje Vesna Marinković Stanković. Najznačajnija misija tokom godina njenog postojanja je pripremanje polaznika za polaganje prijemnih ispita za srednje umetničke škole i fakultete. Od 1997. godine željene fakultete upisala su 264 polaznika. Mnogi od njih su završili fakultete i sada su istaknuti umetnici. Za izuzetne rezultate u oblasti kulture Likovna radionica je 2007. godine dobila Sedmoseptembarsku nagradu.

Najnovije vesti