Osamdeset jedan novi slučaj koronavirusa u Srbiji

Vranje/Beograd - U odnosu na utorak u Srbiji je u sredu do 15 časova registrovan 81 novi slučaj oboljevanja od koronavirusa, saopšteno je na sajtu covid19.rs.

Ukupno su registrovana 384 potvrđena slučaja koronavirusa u Srbiji.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 245 osoba od kojih je 81 bila pozitivna, a 164 negativno na novi koronavirus.

Do sada je testirana ukupno 1.161 osoba sa ispunjenjem kriterijuma definicije slučaja.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju do sada je na koronavirus pozitivno 7 osoba iz Vranja, a poslata su još dva uzorka na testiranje u Institut Torlak.

U skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja donet je zaključak da ATD dispanzer "bude izdvojen objekat za pacijente sa respiratornim problemima gornjih disajnih puteva".

- Tamo će se raditi rendgenska i laboratorijska dijagnostika, kao i trijaža pacijenata.

Ovaj zaključak je u skladu sa zaključkom donetim na sednici Kriznog štaba za suzbijanje i sprečavanje širenja koronavirusa, održanoj u subotu 21. marta.

U skladu sa tim apeluje se na sve građane sa navedenim tegobama da se odmah javljaju u ATD dispanzer.

ZARAŽENIH IMA U 21 GRADU

Kako je saopšteno na konferenciji za medije u Palati Srbija u Beogradu saopšteno je da su u Srbiji hospitalizovana 203 pacijenta. U Beogradu ima 158 potvrđenih slučajeva, u Nišu 40, u Valjevu 38, u Novom Sadu 21, u Čačku 13, u Kragujevcu 12, u Kruševcu i Ćupriji po 10. U Kikindi, Vranju, Užicu, Zaječaru, Pančevu ima manje od 10 potvrđenih slučajeva. Navedeno je da je u 21 gradu potvrđen barem jedan slučaj.

Najnovije vesti