Osam preminulih kovid pacijenata u poslednja tri dana u Vranju

Tri preminula imalo je Vranje među hospitalizovanim kovid pacijentima Zdravstvenog centra (ZC) u poslednja 24 sata, saopšteno je u subotu ujutro iz PR službe ZC.

Dan ranije Vranje je imalo dva, a prekjuče tri preminula, tako da je u poslednja tri dana 8 osoba izgubilo bitku sa koronom.

Pre toga Vranje je četiri dana zaredom bilo bez preminulih.

Na bolničko lečenje zbog korone u kovid bolnice u poslednja 24 sata primljeno je 5 novih pacijenata (dan ranije 7) i otpušteno 5 (dan ranije 12), saopšteno je iz vranjskog Zdravstvenog centra.

Jedan pacijent transportovan je za Kruševac.

U dve kovid bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovana su trenutno 74 pacijenata, 4 manje nego prethodnog dana.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 55, tri manje nego juče.

U kovid bolnicama su 84 slobodna mesta, 4 više nego juče.

Na bolničkom lečenju zbog kovida, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Procenat zaražavanja manji za 8,1 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju, prema statistici za četvrtak, obavljeno je ukupno 229 pregleda (dan pre toga 180), od čega 78 prvih (prethodnog dana 88) dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađena su 2 PCR i 96 antigenskih testova (dan pre 90) od kojih su 25 antigenskih (dan ranije 30) i 1 PCR bili pozitivni na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 25,2 i manji je za 8,1 odsto nego prethodnog dana kada je iznosio 33,3.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...