Optužnice za ubistva na Pržaru i u Koćuri

Iz Višeg javnog tužilaštva (VJT) potvrđeno je portalu VranjeNews da je protiv osumnjičenog I.M. iz Vranja podignuta optužnica, "zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo", u ugostiteljskom objektu "Pržar", na štetu sada pokojnog V.S. (1966) iz Vranja.

Optuženi se tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348, stav 4, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika.

Iz tužilaštva naglašavaju da "optužnica još nije stupila na pravnu snagu", jer je na nju podnet prigovor o kome se odlučuje.

I.M. je osumnjičen da je 25. novembra prošle godine, hicima iz pištolja ubio V.S. na jednom slavlju u Hotelu „Pržar“.

Iz VJT još saopštavaju da je odignuta optužnica protiv S.S, iz sela Koćura, "zbog postojanja opravdane sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo", na štetu sada pokojnih Z.G i S.A, u selu Koćura.

- On je krivično delo učinio u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Oba dela počinjena su u porodičnoj kući sada pokojnog Z.G, u selu Koćura, 18. decembra 2017.godine, u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno - saopštavaju iz VJT.

Ni ova optužnica još uvek nije stupila na pravnu snagu.

S.S. iz Koćure tereti se da je, navodno, ubio dva muškarca iz okoline Vranja, pokojnog S.A. (1965) i Z.G (1969).

Najnovije vesti